Hírek

2016.03.15. 19:41

Március idusán

Mezőfalva – A ’48-as hősöket, valamint a Petőfi- hét legjobbjait ünnepelték pénteken a mezőfalvi iskolában.

Horváth László

Megemlékezés és díjkiosztó rendezvény volt. Március 11-én, pénteken a hét utolsó tanítási napján ünneplőbe öltözött diákok, tanárok és az ünnepségre kíváncsi mezőfalvi lakosok töltötték meg a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermét.

Mezőfalván a márciusi 15-ei forradalom mozzanatait elevenítették fel az iskola diákjai az intézmény ünnepségén. A forradalmipillanatkép közepén a 7. osztályos Sütő Tamás lengeti a zászlót Fotó: Horváth László

Zsúfolásig megtelt a helyiség a falu előtt is nyitott rendezvényen, ahol az intézmény hetedik évfolyamos osztályainak ünnepi műsorával emlékezhettünk az 1848-49-es forradalmat elindító mozzanatokra. Az ünnepi pillanatokat követően Antal Dénes és Léhner Boglárka Jaksics Erzsébet igazgatónővel megkoszorúzta az iskola bejáratánál lévő Petőfi Sándor emléktáblát. Az intézmény aulájában pedig minden osztály egy-egy szál virágot és mécsest helyezett el a Petőfi emlékhelynél. A rendezvény befejezéseként az elmúlt napokban lezajlott Petőfi-hét versenyeinek díjkiosztásával zárultak Mezőfalván a március 15-i ünnepség iskolai eseményei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!