Hírek

2016.09.07. 18:30

Kilencvenöt éves a város Marika nénije!

Dunaújváros - Cserna Gábor polgármester köszöntötte 95. születésnapja alkalmából Ábrahámovics Tihamérnét. Nem először jártunk Ábrahámovics Tihamérnénál , vagy (ahogyan a városban ismerik) Marika néninél.

Pekarek János

Ott voltunk bizony öt esztendővel ezelőtt is, amikor ő a kilencvenedik születésnapját ünnepelte. Rajtunk nem múlik: a századik évfordulón is örömest ott leszünk! Eme jeles nap, egy igazi ritkaság: a kilencvenötödik születésnap alkalmából Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, Cserna Gábor köszöntötte az ünnepeltet otthonában. Marika nénit ugyan népes család veszi körül, mást ne mondjunk: négy unoka és öt dédunoka (!), ám a köszöntés alkalmából lánya társaságában fogadta a polgármestert és a sajtót. A családi ünnep kisebb éttermi fogadással egybekötve majd később következik. Van mit ünnepelni! Már az elmúlt kilencvenöt év történelmébe is elég belegondolni, hát még számításba venni az ünnepelt által bejárt utat, ami Herczegfalván kezdődött, Rácalmáson folytatódott, s most éppen Dunaújvárosban tart. S akkor még az elvégzett munkáról szó sem esett.

Fotó: Zsedrovits Enikő

Marika néni, aki hál Istennek, kiválóan érzi magát (a járókeret szerencsére a szekrény tetején várja sorra kerülését...), teljes szellemi frissességben eleveníti fel emlékeit, verset mond (hibátlanul!), és büszkén emlegeti leszármazottait. Valamint munkáját, aminek valóságos megszállottja, hiszen még most, a nyugdíjba vonulása után negyven esztendővel (!) is mindennap varr valamit. Két varrógépe is van, az egyikre muzeológusoknak is fájhatna a foguk, és csak akkor érzi igazán jól magát, ha legalább az egyiket beindítja ...

Varr a családnak, vagy csak úgy, magának.

Mindig tanulságos ilyen idős emberrel találkozni, de Marika nénivel még inkább az. Jelszava: törődni kell másokkal és jót tenni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!