Hírek

2016.09.27. 17:45

Hamarosan befejeződik a közvilágítási hálózat rekonstrukciója a város két pontján

Dunaújváros – Hamarosan befejeződnek Dunaújvárosban az E.ON beruházásában végzett rekonstrukciós munkák, amelynek keretében a város két pontján végzik a közvilágítási hálózat rekonstrukcióját.

Gallai Péter

A munkálatokat az önkormányzattal egyeztetett ütemben, szakaszokban végzik a szakemberek, ügyelve arra, hogy a munkavégzés a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon az ott lakók, valamint az arra közlekedők számára.

A szolgáltató tájékoztatása szerint a rekonstrukció a Római városrészben a Vasmű út - Adu Oktatási Központ előtti szakaszt érinti. Itt a járdaszigetben haladó nyomvonal feltárására volt szükség a közvilágítást ellátó földkábelek cseréjéhez. Az Apáczai Csere János utcát keresztezve, egy rövidebb szakaszon az Apáczai utcában, illetve az Apácai u. - Vasmű u. saroktól a Római körút mentén haladva, illetve a parkoló felé folytatódtak tovább a munkálatok.

A Római városrészben a jövő héten fejezik be a munkálatokat Fotó: Ady Géza

Összességében itt mintegy egy kilométeres szakaszon cserélik a közvilágítást ellátó földkábeleket. A munkálatokat követően a cég gondoskodik a burkolat helyreállításáról, valamint a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. A felújítás várhatóan október 7-ig befejeződik.

A másik helyszín a Béke városrészben található, ahol a Tavasz utca Cirkusz térig tartó szakaszán folyik a csere. Jelentős részben a füves területben végeztek földmunkát, összességében mintegy 500 méternyi új földkábelt fektetnek le. A területet helyreállítása itt is megtörténik, a munkálatok várhatóan szeptember 30-ig befejeződnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!