Hírek

2015.12.17. 20:32

Mások ünnepét teszik szebbé a díszítők

Dunaújváros - A legszebb rajzok mellett a legszebben feldíszített fenyőfák versenyeztek egymással a Dózsa iskolában csütörtökön délután.

Gallai Péter

Az intézmény hagyományos versenyét Pálmai Csilla szervező pedagógus nyitotta meg, amely előtt a téli rajzverseny eredményeit hirdette ki. Az alsó tagozatosok között különdíjas lett Varjas Lilána, harmadik Pádár Barna, második Gubán Hanna, a győztes pedig Szekeres Anna. A felsősök mezőnyében a különdíjat Farkas Dzsenifer kapta, harmadik Löwinger Dorka, második Németh Zita és első Gömöri Luca.

Ezt követően az iskola diákjai adtak rövid és felemelő karácsonyi műsort, majd a zsűri - akinek bizony nem volt egyszerű dolga - bemutatása után megtörtént a csapatok sorsolása. Az intézmény aulájában ezúttal huszonkét csapat versengett egymással, míg egy az iskola előtt álló fenyőt díszítette fel. Mint megtudtuk: ezt a nemes versenyt huszonkét évvel ezelőtt indította útjára az iskola, a növényeket pedig mint mindig, ezúttal is támogatójuktól ingyen kapta meg a Dózsa. A felvezetőben elhangzott: jó látni, hogy idén is ennyien tekintették szívügyüknek a jótékony versengést és készültek szebbnél szebb díszekkel, hogy ünneplőbe öltöztessék ezeket a fákat. Mindezt azért, hogy lehetőleg mindenki karácsonya szép legyen a kezük munkája eredményeképpen.

A versenyen a házigazda iskola csapatai mellett Dunaújvárosból a Petőfi, a Móra és az Arany iskola nevezett, míg vidékről Mezőfalva, Rácalmás, Nagykarácsony, Előszállás, Perkáta delegálta diákjait, akár több díszítő alakulatot is kiállítva.Szintén hagyomány, hogy az elkészült fákat felajánlják a városban, közülük a legtöbb a kórház osztályaira viszi el a karácsony hangulatát, de jut belőlük az idősek otthonába és a Jószolgálati otthonba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!