Hírek

2016.07.07. 17:50

Matulai teker tovább Albániában

Dunaújváros - Balkáni kalandok, gyönyörű tájak, kerülő és erős hegymenet: kerékpáros barátunk útibeszámolója jön.

Pekarek János

Hiába, ez a Balkán! - említi többször is internetes útinaplójában Matulai György barátunk, aki (mint már többször beszámoltunk róla) azt vette a fejébe, hogy kerékpáron utazik nyaralni a dél-albán tengerpartra.

Ezt a képet Albánia fővárosában, Tiranában készítette Gyuri Fotó: amatőr felvétel

A földrajzi és életvitelbeli megjegyzést pedig elmaradt ébresztők, elfelejtett szállodai reggelik és a városi utakon tapasztalt óriási nyüzsgés váltotta ki belőle. Vagy, hogy a montenegrói határon a határőr nem engedte neki lefényképezni a hidat. Nemkülönben, hogy az albán fővárosban, Tiránában (mert útja nyolcadik napján már ott járt) kétórás kutakodással tudott csak képeslapot és rá való bélyeget szerezni.

Ugyanakkor gyönyörű tájakon kerekezett át, sokszor bibliai magányban. Tirana és Elbasan között nagyot kellett kerülnie, mert nem engedték fel az autópályára (...), így csak 70 kilométert haladt előre, jó erős hegymenettel. De már közeledik a célhoz...

Címkék#kerékpár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!