Hírek

2015.10.05. 17:07

Dunaújváros térségét nem érinti a migráns-hullám

Dunaújváros - A migráns-kérdéssel foglalkozott Cserna Gábor a Fidesz helyi szervezetének elnöke a hétfői sajtótájékoztatóján.

Körmendi Erzsébet

A hírműsorokat uraló, a közvéleményt erősen foglalkoztató menekültáradattal, a migránsokkal kapcsolatban bejelentette Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke, hogy egyetért annak az állásfoglalásnak a tartalmával, amelyet a Fejér Megyei Közgyűlés fogalmazott meg szeptember végén, és a téma napirenden lesz Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének legközelebbi ülésén is. Kiemelte a honvédség, a rendvédelmi szervek aktív határvédelmi tevékenységét. Már a 300 ezret meghaladta a döntően ázsiai országokból érkezett migránsok száma. A folyamat elején vagyunk - hangsúlyozta Cserna -, év végéig milliók léphetik át a határt, indulhatnak el rajtunk keresztül nyugat felé.

Cserna Gábor a Fidesz helyi elnöke a sajtótájékoztatón

A Fidesz helyi elnöke kinyilvánította: helyes szándék az uniós és a magyar határok védelme, a schengeni megállapodás szerint, továbbá érthető, ha valaki meg akarja óvni a települését. Fejér megyét, azon belül Dunaújváros térségét nem érinti a migráns-hullám. Ettől függetlenül a közgyűlés helyben is foglalkozik majd a témakörrel állásfoglalás, illetve támogatás formájában. Elhangzott továbbá: helyes a szándék, amit a kormány megfogalmazott, kinyilvánított a szigorításokkal, a határzárral, az embercsempészek büntetésével, a válsághelyzet fogalmának bevezetésével, így a honvédség is szigorúbban, határozottabban tud fellépni a magyar határok védelmében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!