Hírek

2014.11.24. 16:25

Gyűjtsünk a tetőre!

Baracs-Solt - Ismét előrébb jutottunk: egy talpraesett nyugdíjas több ezer tetőcserepet járt ki támogatottjainknak!

Pekarek János

Újabb felajánlásra tettünk szert a minap: a solti római katolikus egyházközösség világi elnöke, Hoffmann Ferenc és maga a solti plébános, Vass Huba ajánlotta fel a község egy régi iskolájának bontásából származó, különböző típusú tetőcserepeket Dénes Imréék javára. Mint tudjuk, a Dénes-család házának teteje egy baleset következtében leégett tavaly novemberben, a berendezést is elpusztítva.

A soltiak most mintegy hatezer, többnyire jó állapotban lévő, különböző típusú tetőcserepet ajánlottak fel, ingyen a szállítással viszont még valahogyan meg kell birkóznunk...

A felajánlásban, sőt, a bontott anyag felkutatásában elévülhetetlen érdemei vannak Horváth Istvánné Czobor Máriának, a vasmű nyugdíjasának, aki Szelidi-tóra menet felfedezte a letárolt bontási anyagot az út mentén, utánajárt, és megteremtette számunkra a lehetőséget és az összeköttetést!

Vass Huba (balról), a solti római katolikus plébános és Hoffmann Ferenc világi elnök a használt cserepek ezreivel tegnap délután
Fotó: Ady Géza


Gyűjtsünk a tetőre!

A Baracson leégett ház lakóinak indított gyűjtést folytatjuk! S ki is egészítjük!

Dénes Imre és családja javára indítottunk gyűjtőakciót: különböző adományokból már több mint hétszázezer forint gyűlt össze a Baracsért Közalapítvány számláján, címzett felajánlásként.

Akciónk folytatódik! A Baracson tavaly novemberben leégett lakóház tetőszerkezetének újjáépítéséért most cégek és szakemberek jelentkezését várjuk.

Szükség lenne olyan vállalkozásokra, akik építőanyagot és szakkivitelezést tudnának biztosítani. A vertfalu lakóházra ugyanis egy vasbeton koszorút kellene építeni, amelyre kerülhet a fafödém, majd a cserepezés, és kellene egy szabványos kémény is. Mindehhez betonacél, legalább 7 köbméternyi beton és fűrészelt fenyő épületfa szükséges.

Az építőmunkák koordinálását csekély díjazásért rábíznánk egy műszaki szakemberre – aki akár nyugdíjas is lehetne.
Örömmel jelentjük, hogy az első hozzájárulás már meg is történt: a Grabarits Kft. betonacélt kínált az építkezéshez.
Nem anyagi felajánlásaikat e-mailünkre várjuk: [email protected].

S továbbra is fogadjuk minden adakozó olvasónk hozzájárulását a mellékelt számlaszámra, a DH segélyakciója keretében!
Mindeközben maga a háztulajdonos sem tétlenkedik! Különböző bontási munkáknál érdeklődött, hogy van-e elvihető, használt építési anyag: néhány száz cserepet kapott és hazafuvarozott ő is.
SZÁMLASZÁM: 10300002-10583135-49020133
KÖZLEMÉNY: ADOMÁNY



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!