Hírek

2016.06.20. 19:05

Debreceni Józsefet 90. születésnapján köszöntötték

Baracs - Időskorút köszöntöttek itt. Azaz... De, mégis... Csak nehéz volt elhinni a látványt a végigdolgozott élet tudatában.

Pekarek János

Amikor maga az ünnepelt jön elénk kaput nyitni, nem is hiszem el, hogy jó helyen járunk: Debreceni József (így, z nélkül írva) legfeljebb hatvanegynéhány évesnek néz ki, semmiképpen sem kilencven esztendősnek!

Debreceni József kilencven éves

Márpedig annyi ő, ezt hiteles dokumentumok is bizonyítják, nem kevésbé megbízható tanúk is vannak rá: a község polgármestere és jegyzője, például. A molnár és ács végzettségű, majd előbb a mezőfalvi kombinátban, később a baracsi szövetkezetben a takarmánykeverő üzemet vezető gépésztechnikus nagyon keményen végigdolgozta az életét. Ahogyan tizenegy évvel fiatalabb felesége (akivel hatvan esztendeje házasodtak össze Baracson) mondja: erőben, egészségben tölti mindennapjait, a közeli napokban végzett rutinszerű orvosi vizsgálatok is megerősítették: sem testileg, sem lelkileg, sem szellemileg nem tartja vissza semmi az ünnepeltet.

Azt már Várai Róbert polgármester teszi hozzá, hogy Debreceniék saroktelke körül mind a mai napig Jóska bácsi nyírja a füvet.

Irigyeljük...

Két gyerek és három unoka látja hasznát a házaspár életerejének és gondoskodásának: a gyerekek diplomásak, az egyik unoka is, a másik kettő még egyetemista.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!