Hírek

2015.06.05. 16:01

Pintér Tamás aggódik a helyi labdarúgásért és annak fenntarthatóságáért

Dunaújváros - Pintér Tamás, a Jobbik helyi önkormányzati képviselője aggódik a helyi labdarúgásért és annak fenntarthatóságáért.

duol.hu

Dunaújváros nem engedheti meg magának, hogy évi 200 millió forintot költsön egy stadion fenntartására, amikor még NB I-es csapata sincs - mondta Pintér Tamás a Jobbik önkormányzati képviselője. Szomorúan nyugtázta, hogy a város csapatának nem sikerült az NB I-ben maradnia. Ez mind erkölcsileg, mind anyagilag komoly terhet jelenthet Dunaújvárosnak, hiszen a kieséssel együtt 600 millió forintnyi központi támogatástól is elesik a klub hívta fel a figyelmet a képviselő. Ez az összeg fedezné az egész éves költségvetését az egyébként is eladósodott csapatnak, így azonban a meglévő tartozásainak fedezete is kérdéses. Állítása szerint a Dunaújvárosi PASE jelentős, 80 millió forintnyi összeggel tartozik az önkormányzatnak.

Ugyanakkor felmerül az a kérdés is, hogy miután Dunaújváros NB I-es futballcsapat nélkül maradt, mi lesz a 2,6 milliárdos stadion beruházással? Továbbra is érthetetlennek és feleslegesnek tartja, hogy a város havi 1,3 millió forintot fizessen külsős cégnek olyan tanácsadói feladatokért, amelyeket az önkormányzat munkatársai is képesek elvégezni - jelentette ki Pintér. A stadion fenntartása közel 200 millió forintba kerül évente a városnak, hiszen a 2,6 milliárd forintnyi támogatás feltétele, hogy a város vállalja 15 éven keresztül a létesítmény fenntartását.

A Jobbik számára is fontosak a sporttámogatások, de csak abban az esetben, ha azok nem veszélyeztetik más, a dunaújvárosiak életét jelentős mértékben javító beruházások megvalósulását.

A DPASE kiesése miatti finanszírozási problémák és a stadion beruházás körüli anomáliák miatt négypárti válság megbeszélést kezdeményeznek, hogy a kialakult helyzetre mielőbb megoldást találhasson a város - közölte Pintér a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi önkormányzati képviselője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!