Hírek

2011.06.29. 05:38

Még mindig mozog a part - Lassan, de tovább csúszik Táborállás

Dunaújváros - Ha lassabban is, de tovább csúszik a táborállási löszpart. A lakók friss méréseket szeretnének.

Szigeti Sándor

- Az idő múlásával a veszélyérzet csökken, a veszélyhelyzet azonban változatlanul fennmarad - jegyezte meg lapunknak az egyik lakó.

 

 

A hatóság múlt héten megszületett határozatát összesen százötven címre postázták ki. A határozat ellen tizenöt napon belül élhetnek kifogással az érintett telektulajdonosok, ám ez késleltetheti a munkálatok megkezdését.

Az önkormányzat városüzemeltetési igazgatóságának vezetője lapunknak vázolta a következő időszak várható menetrendjét:

- Amennyiben jogerőre emelkedik a vízjogi létesítési engedély, akkor már a jövő hét végével megpályáztatjuk a kiviteli terveket. Ezt követően pedig a konkrét kivitelezési munkálatokra írjuk ki a közbeszerzési eljárást, a lehetséges legrövidebb határidőkkel - mondta el kérdésünkre Szendrődi Tibor.

A városüzemeltetési iroda vezetője hozzátette: a kiviteli tervek elkészültének feltétele új talajmozgás-mérések elvégzése is. Hamarosan tehát lesznek pontos és friss adatok a löszpartról, amely továbbra is mozgásban van, bár a csúszás mértéke csökkent a tavaszi időszakhoz képest.

Több telektulajdonos is reklamálta, hogy nyár közepére ígérték a munkák megkezdését, ám még mindig az adiminisztrációs teendők zajlanak, és egyetlen kapavágás sem történt a területen.

Erre a felvetésre Szendrődi Tibor azt válaszolta: senki nem gondolta volna előre, hogy a vízjogi engedélyek kiadása két hónapot vehet igénybe. A hivatal próbálja gyorsítani a folyamatot, ahogyan csak lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!