Hírek

2017.02.08. 20:02

Még mindig tart nálunk a járvány

Dunaújváros - Különösen az idősek között növekedett drámaian az influenzabetegek száma a múlt héten.

Pekarek János

Nem enyhül az influenzajárvány: a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentése szerint a január 30. és február 5. közötti héten az előző hetinél 5,4 százalékkal több beteget láttak el. Fejér megye területén a százezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány az utóbbi hat hétben folyamatosan emelkedett. Kórházi látogatási tilalom van.

Háromezer-nyolcszázharminchét ember ment el orvoshoz 2017. ötödik hetében influenzaszerű tünetekkel, közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Ez a 4. hetinél 5,4 százalékkal több beteget jelent. Vagyis: nem csitul, sőt, inkább fokozódik megyénkben az influenzajárvány!

A Székesfehérvári Járási Hivatal népegészségügyi osztályának területén ugyan 3,9 százalékkal kevesebb beteget regisztráltak január 30. és február 5. között, mint egy héttel korábban, ám Dunaújvárosban és környékén 3,6 százalékkal több volt a beteg, a hegyek közt fekvő Mór környékén viszont 87,5 százalékkal nőtt a betegek száma! A megye egész területén továbbra is látogatási tilalom van érvényben a kórházakban és az összes fekvőbeteg-intézményben.

A betegek száma különösen a fiatal felnőttek és az idősek között növekedett. Az idősek közt csaknem a duplájára nőtt. Az orvoshoz forduló betegek 38,3 százaléka a 0-14 évesek, 26,8 százaléka a 15-34 éves, 23 százaléka a 35-59 éves és 67,9 százaléka a hatvanéves és annál idősebb korosztályból került ki. A betegek több mint egyharmadát a gyerekek köréből jelentették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!