Hírek

2016.07.28. 14:35

Itt a pótfelvételi szezon - az utolsó lehetőség

Dunaújváros - Már araszol a pótfelvételi szezon. Következzenek tehát a legfontosabb információk.

Szabó Szabolcs

Fontos tudni, hogy a pótfelvételire csak azok jelentkezhettek, akiket nem vettek fel sehova a lapunkban már korábban közölt rendes eljárásban.

Azok is jelentkezhetnek, akik a rendes felvételi eljárásban nem adtak be érvényes jelentkezést.

Mindezekből következően kiderül tehát a szakváltás most nem lehetséges, ha nem a felvételiző számára megfelelő helyre vették fel, akkor várni kell az őszi keresztféléves felvételiig.

A pótfelvételire augusztus első hetének végéig lehet majd beadni a jelentkezést. Az esetleges alkalmassági és gyakorlati vizsgákra augusztus közepén kerülhet sor.

A pótfelvételi alkalmával kizárólag egy szakot lehet megjelölni, és csak az E-felvételi rendszeren keresztül, tehát digitális formában van mód jelentkezni.

Arra is érdemes figyelni, hogy a pótfelvételin résztvevő főiskolák és egyetemek kizárólag csak önköltséges helyeket tartanak fenn a pótfelvételire.

A Dunaújvárosi Egyetem vezetősége szerdai tájékoztatóján közölte, hogy a korábbi évekhez hasonlóan minden segítséget megad a pótfelvételi eljárás során az intézményt felkereső leendő hallgatóknak.

Idén az előző évhez képest több mint 12 százalékkal nőtt a felvételt nyert hallgatók létszáma a Dunaújvárosi Egyetemen.

A felvételi eredmények alapján elmondható, hogy az intézmény népszerűsége az országos átlag felett van.

A pótfelvételi eljárás során közel 100 újabb hallgatóra számít a főiskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!