Hírek

2013.07.11. 22:00

Megalakult az új kisapostagi képviselő-testület!

Kisapostag - Egy kisebb zökkenővel, és meglepő gyorsan zajlott le a község új képviselő-testületének alakuló ülése.

Pekarek János

Megalakult csütörtökön Kisapostag új önkormányzati képviselőtestülete.

Az este fél ötkor kezdődött, és majdnem percre pontosan egy órán át tartó ülésen minden megválasztott tisztségviselő jelen volt.

Nagy Attila megválasztott polgármester üdvözölte őket, majd előterjesztette a napirendi pontokat - amelyek a meghívón szereplőkhöz képest eggyel bővültek: pénzügyi bizottságot is választottak.

Nagy Attila polgármester átveszi megbízólevelét Kapuczin Lajosné választási bizottsági elnöktől (Fotó: Vohlmann György)

A június 30-án rendben, fellebbezés nélkül lezajlott időközi választás hivatalos eredményét Kapuczin Lajosné, a helyi választási bizottság elnöke ismertette. Az 1210 választópolgár közül 592-en mentek el szavazni, a két polgármesterjelöltre 585 érvényes szavazat érkezett: Nagy Attila 313-at, Schreiner Béla 272-t kapott. A képviselőkre 587 érvényes voksot adtak le. Képviselők lettek: Fülöp Ilona, dr. Horváth Ágota, Márkli János, dr. Szabóné Potornai Márta, Szilágyi Lajos, Törjék József.

A képviselők eskütétele után a (társadalmi megbízatású) polgármester ismertette a választásról már ismert programját, majd megállapították havi tiszteletdíját, a lehetséges maximumon, 251 200 forintban, költségtérítése ennek 25 százaléka.

Társadalmi megbízatású alpolgármestert is választottak: Márkli János személyében, aki maga kérte tiszteletdíjának csökkentését, a lehetséges 174 ezer forint helyett 80 ezer forintra, költségtérítést pedig nem fogadott el.

A pénzügyi bizottság elnöke Fülöp Ilona lett, egyik tagja dr. Horváth Ágota. A másik tagnak a polgármester Szilágyi Lajost jelölte - ő azonban nem kívánt pénzügyekkel foglalkozni.

Ekkor némi bizonytalanság után Törjék József javasolta Szabóné Potornai Mártát, Márkli János pedig a bizottság korábbi külső tagját, Varga Istvánt. A szükséges szavazattöbbséget Varga kapta meg, aki letette a hivatali esküt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!