Hírek

2015.03.02. 17:55

Megállapodás előtt állnak a vasműben

Dunaújváros - Közel az egyezség a vasműben a béremelésekről - és még sok minden másról is!

Pekarek János

Eredetileg ugyan február utolsó napjáig kellett volna tető alá hozni az idei bérmegállapodást a vasműben (hiszen ezt írja elő a kollektív szerződés) ám mindenképpen jót jelent, hogy a felek, azaz az ISD Dunaferr Zrt. vezetői és a két nagy érdekképviseleti szervezet, a Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet képviselői minden különösebb felhajtás nélkül folytatta az egyeztetéseket március 2-án, azaz hétfőn is.

Ez reménnyel tölt el mindenkit azzal kapcsolatban, hogy megmarad a munkabéke, és mindkét fél számára elfogadható megállapodást sikerül kötni.

Információink szerint az egyezség szövege már majdnem készen áll.

Ami biztos: kedden délelőtt együttes ülést tart a Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetségének szövetségi tanácsa és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet választmánya. E testületek tagjainak kell igent vagy nemet mondani a megállapodás tervezetére. Ha ez megvan, akkor akár még ezen a napon, de legkésőbb szerdán alá lehet írni a megállapodást. Aminek részleteiről természetesen most még nem sokat beszélnek az érintettek.

Mucsi Zoltán, a Vasas helyi elnöke is csak annyit árult el, hogy három évre szeretnének megállapodni a béremelésekről a vezetéssel. Ez egyben a kollektív szerződés hároméves meghosszabbítását is jelentené. Ami manapság igen nagy eredmény lenne! S ha még a 2. számú kohó felújítását is sikerülne belevenni az egyezségbe, az a foglalkoztatás szintjét is garantálná egy időre a vasműben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!