Hírek

2017.06.01. 18:15

Megbecsülésre érdemes szakma a pedagógusoké

DUNAÚJVÁROS Több oka is volt annak, hogy dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő a Lorántffy iskolába látogatott tegnap reggel, a tanítási órák közötti első szünetben.

Körmendi Erzsébet

Az újraélesztési rekordkísérleten találkozott dr. Galambos Dénes a Lorántffy diákjaival, és megígérte nekik, hogy meglátogatja az iskolájukat, amelyről olyan sok jót hallott tőlük. A pedagógusnap közeledténél jobb alkalmat keresve sem lehetett volna találni erre a látogatásra, hiszen - ahogyan az országgyűlési képviselő fogalmazott az intézmény tanári szobájában összegyűlt pedagógusok, oktatók körében tegnap reggel, a tanítási órák közötti szünetben -, az igazgatónőnek átnyújtott virággal valamennyi pedagógust köszönti jelképesen.

Pocsainé Varga Veronika és dr. Galambos Dénes a pedagógusnapi köszöntőn Fotó: Zsedrovits Enikő

Elmondta, személyes okokból is kedves számára ez a szakmai ünnepnap, mert ahogy fogalmazott: "drága szüleim is pedagógusok voltak". Kiemelte, hogy a Lorántffy az élet olyan fontos területére is képez szakembereket, mint az egészségügy, ahol fontos a létszám megtartása és növelése, amelyhez reméli, a béremelés is segítséget nyújt. A képviselő kitartást, sok erőt kívánt a nagy megbecsülésre érdemes szakma képviselőinek. Hozzátéve, a munkáltatók körében felmérik a munkaerő-piaci igényeket ezen a nyáron, és a szünidő végén találkoznak majd az iskolavezetőkkel, hogy egyeztessék a szakképzési elképzeléseket.

Csapó Gábor, a DSZC főigazgatója is megköszönte minden pedagógus, oktató munkáját, az intézmények gazdasági és technikai dolgozóinak tevékenységét, boldog pedagógusnapot kívánt. Pocsainé Varga Veronika, a Lorántffy igazgatója egy-egy szál virággal is köszöntötte kollégáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!