Hírek

2015.06.02. 18:16

Szombaton városrészi mulatság Óvárosban

Dunapentele - Immáron 31. alkalommal jelentkezik az óvárosi városrész kiemelkedő közösségi rendezvénye, a Pentele Nap.

Szabó Szabolcs

A sorszáz szerint immáron 31. alkalommal jelentkező Pentele Napi programsorozat a hagyományokat követve bor-, pálinka-, böllér- és sütemény-versennyel kezdődik.

A borversenyre három kategóriában várják a tételeket: fehér, vörös, valamint egy más tájról származó borral lehet nevezni. Az egyliteres mintákat pénteken 17 és 19 óra, és szombaton 9 és 11 óra között lehet leadni a Pentele Klubházban. A szervezők szintén a fent említett időpontokban és helyen várják a böllér kolbász, szalámi, sonka verseny termékeit. Nevezni 20 dekányi valamilyen füstölt termékkel lehet, a pálinkaversenyre negyed liternyi mintát vár a zsűri a nevezőktől. A sós- és édessütemények rangadójára érkező finomságokat pedig szombaton 9 és 12 óra között várják, szintén a klubházban.

Szombaton délután fél ötkor pedig kiderül, idén kik is szállították a legjobb pentelei termékeket. Az oklevelek átadása után indult a kulturális program. A Pentele Klubházban fellép a Pentelei Kéknefelejcs Énekegyüttes, az Irisz Versszínpad, majd este hat órakor indul az elmaradhatatlan bál, a Parádi Testvérek zenés műsorával. A Pentele Napot ezúttal is megtiszteli majd a vajdasági Csantavér baráti küldöttsége.

Kiegészítő programként kortárs művészeti szabadtéri kiállítás is várja az érdeklődőket, de nyitva lesz a pentelei kovácsmúzeum is, valamint az E-Műteremgalária a Kultúr köz 3. szám alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!