Hírek

2013.06.05. 14:39

Megkapálták a tökös ültetvényt

Rácalmás – A rácalmási városvédő egyesület tagjai szorgosan dolgoznak egész évben a tökföldön. Megalapozzák az őszi Tökfesztivál dekorációját.

Körmendi Erzsébet

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai közül sokan dolgoznak a közösségi ültetvényeken: a megfelelő talajelőkészítés után elvetették a tökmagokat, és várták, hogy kibújjanak a kis növények a földből. A tagok május 25-én találkoztak legutóbb a művelődési ház melletti tökföldön, hogy a szépen fejlődő palántákat megszabadítsák a gyomoktól, lazítsák a talajt.

A nagy munkára több mint harmincan jöttek össze – reggel nyolc órakor találkoztak a művelődési ház mellett, és a jelentős létszám miatt igazán hamar a munka végére értek. – Munkánkat nagyban segítette, hogy Pálinkás Tibor jóvoltából a föld jól elő volt készítve, valamint Borné Ildi és Oskolásné Ági is végzett talajelőkészítő munkálatokat – mondta Bodnárné Gabika. 

– A tökföld után az írisz liget, valamint a szalagágy még ki nem gazolt része következett, és közben megpermetezték a rózsákat is. Nagyon örülünk, hogy egyesületünk felhívására ilyen sokan jöttünk össze, tagjaink és mások is áldoztak szabadidejükből a közösség javára – tette hozzá az egyesület vezetőségi tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!