Hírek

2016.05.30. 16:25

Megkezdődött az Önkéntesek Hete a Jószolgálati Otthonban

Dunaújváros - Egy hagyomány továbbélése az Önkéntesek Hete a Jószolgálati Otthon gondozottjai és dolgozói számára. Az idei hétfőn kezdődött, és pénteken a Jószoli Gálával fejeződik majd be.

Balla Tibor

Az Önkéntesek Hete - főként annak záróeseménye - egyfajta tisztelgés az önkéntes segítők előtt, akik hosszú évek óta segítenek az otthon lakóinak életét színesebbé tenni, mosolyt csempésznek a hétköznapjaikba. Ez a hét róluk szól majd.

Smuk Imre szabad alkotásra biztatta az ellátottakat, akik egy-egy közös alkotást hoztak létre fantáziájukat szabadon engedve

Mint Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon intézményvezetője elmondta, a tavalyi évben 65 önkéntes segítette a munkájukat, mindösszesen 245 órában, programokkal, mozgással, élményekkel. Mellettük még 148 közösségi szolgálatos diák is járt mindkét intézményükben, akik 202 óra szolgálatot teljesítettek összesen. Talán ez az igazi esélyegyenlőség az ellátottaink számára, hogy a külvilág így bejön hozzájuk - fogalmazott a vezető.

Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon vezetője hálás az önkénteseknek önzetlen munkájukért

Az Önkéntesek Hete alatt is mindig valaki érkezik hozzájuk, mind a Bercsényi utcai, mind pedig a Liget-közi telephelyükre. Hétfőn a napot az egyik helyen zumbával kezdték, a másikon kézműves foglalkozással, amit Nagy Viktória vezetett. Ottjártunkkor érkezett Smuk Imre, a Bartók nyugalmazott művészeti vezetője, aki megszaporodott szabadidejében festéssel foglalkozik, hogy kollektív alkotásra hívja az otthon lakóit. Persze nem tudott kibújni a bőréből, egy kis színház közeli élményt is becsempészett, Romhányi József néhány humoros művét olvasta fel, nagy derültséget keltve.

 

Horváth Renáta büszkén mutatja a kézműves foglalkozáson általa készített teknőst. Fotó: Zsedrovits Enikő

Kedden az uszodában indul a napjuk, majd ismét zumba de most a másik helyen, lesz fekete fényes és hagyományos színház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!