Hírek

2013.10.15. 10:25

Értékelték a tizedik rácalmási Tökfesztivált

A Tökfesztiválnál nagyobb zászlóshajója nincs Rácalmásnak! - mondta Schrick István polgármester a rendezvény értékelésekor.

Körmendi Erzsébet

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület vezetősége vacsorával és kedves szavakkal köszönte meg annak a százharminc embernek a munkáját, aki aktívan hozzájárult a Tökfesztivál sikeréhez. Bodnár Sándor elnök már az elején hangsúlyozta: nagy öröm számára, hogy ilyen sok városvédőnek és önkéntesnek mondhatnak köszönetet, hiszen a létszám - valamint maga a rendezvény is - a rácalmási összefogás erejét szimbolizálja.

Bodnár Sándor értékelte a tizedik Tökfesztivált (Fotó: Körmendi Erzsébet)

- Aki eljött hozzánk az ország távoli pontjáról, Debrecentől Kaposvárig, és végigment kisvonattal a település utcáin, láthatta, mennyi energiát áldoztak a település lakói a fesztiválra. És akkor még nem láthatták a tökföld gondozását, a rendezvény előkészítésének és megszervezésének fáradalmait, az idegeskedést, valamint a rossz idős pánik forgatókönyvig mindenre kiterjedő figyelmet - tette hozzá Schrick István polgármester, aki az önkormányzat nevében köszönte meg a segítők munkáját.


A rendezvényen a Violin Művészeti Iskola növendékei közül Steiner Gréta zongorajátékával, Szuhai Anna Virág fuvola szólójával, Kupsza Noémi furulya tudásával nyűgözte le a közönséget. Felkészítőjük Puskásné Radnó Ágnes és Igmándi Zita volt.

A résztvevők megnézték a Tökfesztiválon készült fotókat, valamint a videót, Bodnár Sándor értékelte a háromnapos rendezvényt, elmondta: a mostani, tizedik sikere is méltó volt az elődei hagyományához és színvonalához. A rendezvény zárásaként a vendégek elmondták a fesztiváli tapasztalataikat és változtatási javaslataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!