Hírek

2016.02.03. 18:35

Megmenthetjük egy ember életét...

Dunaújváros - Mindeddig példátlan méretű közösségi összefogás bontakozott ki Pecsét István élete érdekében.

Pekarek János

A mellékelt képeken olyasmit láthatnak kedves olvasóink, amit az utóbbi években csak ritkán.

Egy olyan méretű közösségi összefogást, amire példa gyakorlatilag nincs.

Most építjük ezt a példát! Egy nagyon súlyosan beteg, ifjú ember gyógyulásának reményében.

Ezt az embert Pecsét Istvánnak hívják. Hamarosan huszonkilenc éves lesz.

Vagy nem.

Szeretne még harminc esztendős is lenni.

Az egyik gyűjtési helyszín az Arany János Általános Iskola volt. A képen az intézmény 1/a osztályos diákjai adják össze, amit tudnak

Nem biztos, hogy megéri a harmincadik életévét. Súlyosan rákos beteg ugyanis. Ezt a rendkívül kegyetlen betegséget, amelynek során gyakorlatilag a saját szervezete fordul az ember ellen (kit gyűlöljünk tehát? Magunkat???) még tovább súlyosbítja, hogy egy belgyógyászati betegséggel, az úgynevezett Crohn-szindrómával kezdődött, tizenöt éves korában, ami miatt májátültetésre is szüksége lett, s ezen átültetés során vették észre, hogy már rákos is.

Áttételekkel.

A szervátültetés miatt semmilyen más gyógyszert nem szedhet, csak a szervkilökődést gátló, immun-, azaz védekezési rendszerét elnyomó gyógyszert. Még egy vitamint sem. Most ott áll szemben az emberiség történetének legveszélyesebb betegségével, ami ellen talán csak a saját szervezete védekező, azaz immunrendszere jelenthet(ne) védekezést - de ilyen neki nincs.

Mit tegyünk?




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!