Hírek

2017.03.01. 21:10

Megmérettetések előtt állnak a gárdonyisok

Hosszú, izgalmas hét vége elé néz a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézménye.

Balla Tibor

Ezen a hét végén, március 3-án és 4-én rendezik meg Veszprémben a Connector Táncfesztivált. Ezen a nemzetközi versenyen - eddig Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Szerbia, Csehország, Ukrajna és India képviseltette magát - vesznek részt az iskola táncművészeti tagozatának tanulói. Nevezni szóló (1 fő), duó (2 fő), trió-kvartett (3-4 fő), csoport (5-10 fő) és formáció (11 főtől) kategóriákban, többféle korosztályban és tudásszintben, tizennégyféle stílusban lehetett. A gárdonyis táncosok több korcsoportban és több formációban is megmérettetik tudásukat a hét végén. Van miért szurkolni a gárdonyisoknak!

A Gárdonyi iskola táncosai komoly megmérettetés előtt állnak
Fotó: Da Capo

Ugyanezen a hét végén népdalosaik is versenyezni fognak a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny megyei fordulóján Székesfehérvárott. Két népdaléneklő csoportjuk is aranyminősítéssel, illetve kiemelt aranyminősítéssel jutott tovább a mostani megyei fordulóra. Így tehát van miért bízniuk a további sikeres szereplésben.

A hónap végén a Gárdonyi iskolában rendezik meg március 25-én a Megyei Lábtoll Diákolimpiát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!