Hírek

2013.11.28. 14:55

Bemutatkoztak a kormányhivatalok - Megmutatták, mivel várják az embereket

Dunaújváros - A hivatalok napját rendezték meg csütörtökön országszerte, ennek részeként a Dunaújvárosi Főiskolán volt kormányhivatali expó.

Gallai Péter

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika (balra), dr. Kovács Péter, dr. Galambos Dénes és Cserna Gábor (Fotó: Ady Géza)

Az esemény felvezetéseként sajtótájékoztatót tartottak csütörtökön reggel, ezen dr. Galambos Dénes megyei kormánymegbízott azzal kezdte, hogy tizenkilenc megyében és a fővárosban is egyszerre rendezik meg az eseményt. Ez csak részben szakmai fórum, elsősorban az állampolgároknak szól, hogy minél jobban megismerhessék a járási hivatalt, a szakigazgatási szervek működését, valamint azok munkáját.

Dr. Galambos Dénes megyei kormánymegbízott a sajtó munkatársainak elmondta: az a cél, hogy a közigazgatási átszervezés ne csak intézményi változásokban nyilvánuljon meg, hanem az emberekkel való ügyintézés során is. Az átalakítás fontos része volt a kormányablakok létrejötte 2011-ben, a dunaújvárosi irodát idén augusztusig 27 ezer 161 ügyfél kereste fel. Folyamatban van a belváros megújulása, ennek lényeges eleme, hogy a házasságkötő helyén az okmányirodai funkciókkal kibővült kormányablak kap helyet. Reményeink szerint január végétől reggel nyolc és este nyolc között itt fogadják az ügyintézők a polgárokat.

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere arról beszélt, hogy 2010-ben a kormány első intézkedése volt a közigazgatás átformálása oly módon, hogy az sokkal közelebb hozza az embereket az ügyintézéshez. A várakozásokkal teli, sorszámtépő, egyáltalán nem szerethető hivatal sokkal emberbarátibb lett jegyezte meg, majd megköszönte a főiskolának, hogy ismét bizonyította: nívós események méltó házigazdája. A nap során két szálon futottak az események. Az előadóteremben az érdeklődőknek sorra bemutatták a járás, illetve a megyei kormányhivatal szakigazgatási szerveinek működését azok vezetői. köztük dr. Kovács Péter, az újvárosi járási hivatal irányítója is. Emellett az aulába kitelepült irodákat bárki felkereshette, ahol tájékoztató kiadványokkal, személyes tanácsadással várták az érdeklődőket, de ennyiben nem merült ki a lehetőségek tárháza. A népegészségügyi intézet munkatársai vércukrot, koleszterin szintet mértek, de szintén nagy sikere volt a munkaügyi és munkavédelmi szakigazgatási szerv standjának. Itt ki lehetett próbálni a részeg szemüveget, de nagyon tanulságos fényképösszeállítás is pergett a kivetítőn: a megyei ellenőrzések jó és rossz tapasztalatai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!