Hírek

2013.06.27. 06:41

Megnyitott a Bartók Líra-Pavilon ezúttal beltérben

Dunaújváros legnagyobb nyári kulturális programfolyama, a Liget ezúttal a Líra-Pavilon nyitányával köszöntötte volna közönségét, ám a szomorkás időjárás közbeszólt. Párkapcsolati megfejtő...

Szabó Szabolcs

Könnyed nyári estére szomjazunk, a kissé borongós júniusvégben. Kibökjük a helyi programnaptárból, hogy a szerda este akkor a ligeté. A Ligeté – talán illendő kiemelni, hiszen majd kétévnyi pauza után nyitott újra a város egyik leglátogatottabb összművészeti sorozata.

A nyitódarabot a szúnyoginvázió a Bartók színház nagytermébe kergette és így tett a módfelett hűs szerda este is: a Liget Líra-Pavilon sorozatának első állomása sem a szabadtéren, hanem a teátrum aulájában kapott helyet. Az érdeklődésről mindent elmond, hogy telt ház fogadta a művészeket.




Lapis Erika és Csadi Zoltán vállalkozott arra, hogy bő egy órában elszavalja, eldalolja mindazt, amit a párkapcsolatokról, nőről és férfiról és kettejük módfelett viharvert viszonyáról tudni érdemes. A két művész küldetését két kiváló zenész Tótin Katalin és Tótin István segítette – pontosan és szépen, ahogy a csillag megy...

Az előadókat ritkán látott telt ház várta a Bartók aulájában, lehettünk vagy kétszázan és az első versek és sanzonok, dalbetétek után már senki nem akart e kis közösségtől eltávolodni. Lapis Erikáról már régóta tudjuk, hogy egy igazi díva. ő az, aki szemvillanás alatt csavarja el a férfi tekinteteket, de a kontrázó Csadi Zoltán is méltó párja volt ezen az estén, ahol úgy debütálhatott a Líra-Pavilon, hogy igazából ki sem nyitott. Az ilyen kényszerzárlatnak mindig örülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!