Hírek

2016.01.19. 17:43

Megsüllyedt sírok a temetőben: a hozzátartozóknak kell gondoskodni a helyreállításról

Dunaújváros – Három nagy parcellában is megsüllyedtek a sírok az utóbbi hetek időjárása miatt a köztemetőben.

Szabó Szabolcs

Az elmúlt hetek zord időjárása miatt a dunaújvárosi köztemető több parcellájában megsüllyedtek a sírok – tájékoztatta lapunkat a városi köztemetőt üzemeltető cég ügyvezető-tulajdonosa, Palkovics Katalin, aki a részletekről is beszámolt lapunknak. – Két hét fagyos időjárás után, jelentős mennyiségű hó hullott, ám ez még nem jelentett volna problémát. Viszont a hirtelen olvadás után, a fagyott föld nem bírta felszívni a sok csapadékot, így főként ennek köszönhető, hogy megsüllyedtek, megrongálódtak a sírok. Mindez főként az E2, az E3 és a 33-as jelzésű parcelláknál tapasztalható, és nagyságrendileg közel 80 sírt érint. Fontos kiemelni, hogy a sírok, sírkövek gondozása és karbantartása a hozzátartozók felelőssége és kötelessége, ezért arra kérjük az érintett hozzátartozókat, hogy minél előbb gondoskodjanak szeretteik sírjának helyreállításáról, a további károk és balesetek elkerülése végett. Bár rendelkezünk nyilvántartással, ám sajnos az évekkel korábban rögzített adatok, elérhetőségek már nem minden esetben aktuálisak. Így amennyiben a megsüllyedt sírokkal kapcsolatban bármilyen kérdésük van a családtagoknak, kérjük hívják a 06-25/281-385-ös telefonszámot – tette hozzá Palkovics Katalin.

Rédl Ferenc mutatja, hogy milyen jelentős károk jelentkeztek az utóbbi hetekben egyes síroknál a köztemetőben

Megemlítette azt is, hogy régi parcelláknál nem tapasztaltak hasonló gondokat a szakemberek: – A régi parcellák esetében sokkal kötöttebb, stabilabb földterületről beszélhetünk, amelyek ráadásul magasabban is fekszenek az újabb parcellákhoz képest. Átvizsgáltuk a köztemető vezetékrendszerét, és csőtörés sem történt. A balesetveszélyes sírokat érdemes mielőbb rendbe tenni, a megsüllyedt sírok esetében pedig várhatóan márciusban kezdhetik majd el a munkát a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!