Hírek

2014.07.24. 15:40

Razzia az M6-oson: mintegy 900 járművet ellenőriztek

Dunaújváros - Harminc szakember mintegy kilencszáz járművet és vezetőiket ellenőrzött csütörtök délelőtt az M6-os 70-es kilométerszelvényénél, Dunaújváros határában.

Körmendi Erzsébet

Az autópályarendőrség, a megyei forgalomellenőrző alosztály, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fejér Megyei Adóigazgatósága, a katasztrófavédelem, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Vám - és Pénzügyőrség, a Nemzeti Útdíjellenőrző Csoport mindenre kiterjedő, átfogó ellenőrzést tartott csütörtök délelőtt az M6-os autópályán. Az akcióban huszonhat rendőr és az említett szakemberek vettek részt: megszállták az autópálya venyimi lejáró alatti szakaszát, és válogatás nélkül minden arra haladó járművet személyautót, buszt, teherautót, kamiont kitereltek a benzinkút területére, ahol teljeskörűen megnéztek minden. Természetesen előtte azt is mérték, hogy milyen sebességgel közelítenek az ellenőrzőhelyhez.

892 jármű és sofőr került górcső alá négy óra leforgása alatt.

Nagy útrazzia: ezt a kamiont is ellenőrizték a katasztrófavédelem szakemberei

Az M6-os autópályarend-őrség szolgálatirányító parancsnoka, Farkas Tibor  tájékoztatta a DH-t a tapasztalatokról. Elöljáróban elmondta: összességében jó benyomásokkal zárták az ellenőrzést, semmilyen téren nem találkoztak kirívó esettel, pedig megnéztek mindent. A traffipax készülék nem „akadt ki” jelentős sebességtúllépés miatt, a leggyorsabb jármű 194 kilométerrel közelítette meg a mérőpontot. Az ellenőrzött mintegy kilencszáz jármű vezetője közül negyven lépte túl a megengedett sebességet – valamennyit szankcionálták a rendőrök. Ami Farkas Tibor szerint meglepő volt: szinte mindenkinek volt pályamatricája, 892 autó közül csak hat esetben kellett pótdíjat kiszabni, ami a korábbiakhoz képest nagyon jó aránynak számít.

Az akció reggel nyolc órakor kezdődött és délig tartott. Az összes arra közlekedő járművet leintették, és beterelték az autópálya nagyvenyimi lehajtójához közeli benzinkúthoz. Valamennyi sofőrnek meg kellett fújnia a szondát. A szolgálatirányító parancsnok szerint két esetben kellett közigazgatási eljárást kezdeményezniük a rendőröknek, 30 ezres, illetve 100 ezres tételben.

Az európai tehergépjármű és autóbusz kiemelt közlekedésbiztonsági akció, a TISPOL is része volt a tegnapi razziának. Csak két teherautóval volt gond, azok sofőrje a kelleténél többet vezetett és kevesebbet pihent az út során. Farkas Tibor hangsúlyozza: alapjában véve pozitívak a tapasztalataik. A külföldiekkel sem volt gond, csak egy esetben kellett jövedéki bírságot kiszabni, ám a csempészethez annak sem volt köze: tájékozatlanság miatt a megengedettnél egy csík cigivel többet találtak az autóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!