Hírek

2016.04.08. 19:05

Megszállták a várost a diákok

Dunaújváros - Péntek délelőtt a Bartókban elkezdődött az idei Fejér Megyei Diáknapok kulturális megmérettetése, ezért aztán még a szokásosnál is nagyobb a nyüzsgés a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza tájékán.

Balla Tibor

Bár a kétévente idelátogató Fejér Megyei Diáknapok sorozatának csak egyik rendezvényhelyszíne a város színháza, pénteken központi helyszínné vált. Egyrészről ott rendezték be ugyanis a diáknapok regisztrációs és információs pultját, ahol minden szál összefut, és az ezernél is több résztvevő és kísérő intézheti ügyes-bajos dolgát, másrészt pedig az első nap versenyprogramja csak a diákszínpad kategóriát tartalmazta.

 

Péntek délelőtt óta sokat mosolyoghatnak, akiknek útjába esik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, hiszen önfeledten nevetgélő, bohóckodó, egymást ugrató fiatalokkal találkozhat, akik néha hétköznapinak semmiképp nem mondható szituációkat adnak elő. Merthogy nem csak a színház falain belül érzékelhető, hogy megkezdődött a Fejér Megyei Diáknapok kulturális tehetségkutatónak is felfogható versengése, az ifjak minden zugot, teret kihasználnak az utolsó próbára. Mint például a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium Puxinpada, amely mielőtt a zsűri vizsla tekintete elé álltak volna, Hutvágnerné Róth Éva vezetésével még egyszer végigfutottak a darabon az épület parkolójában. Később, már a színház emeleti aulájában, a fellépés előtt igyekeztek az izgalmaktól megszabadulni. Izgalomra talán csak az erős versenytársak miatt lehet ok, hiszen saját maguk írta darabbal indultak.

Az első napot a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ AL-POK-OL formációja nyitotta, majd Sárbogárd, Szekszárd, Budapest és Veszprém után a gimisek zárták. Szombaton már kicsit sűrűbb lesz a diákszínpadok zsűrije számára, hiszen míg pénteken csak hét, szombaton már tíz iskolai színjátszócsoport munkáját kell értékelniük. Annyit már kijelenthetünk, olajozottan indult a háromnapos kultúrdzsembori, minden nevezett csapat időben megérkezett, legfeljebb csak egy kis időbeli csúszás nehezítette a szervezők dolgát. Szombattól már teljes sávszélességben indul a verseny, a további hat kategória is beélesedik, vasárnap pedig jön a gála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!