Hírek

2017.04.17. 20:20

Megszentelt ételt adtak a rászorulóknak a Kandó téri központban

Dunaújváros - Pazar ételkínálatban volt részük a hajléktalanszálló lakóinak húsvét hétfőjének délutánján.

Pekarek János

Azokra is gondoltak ebben a városban, akiknek nem volt hova hazamenni húsvétkor, s ezért a Kandó Kálmán téri hajléktalan-ellátó központban húzták meg magukat ezen az ünnepen is.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) és a Carissa Sportegyesület, Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata és számos vállalkozás segítő támogatásával mintegy száz nehéz sorsú embertársunk számára varázsolt terített asztalt a központ előcsarnokába, sonkával, kolbásszal, főtt tojással, csípős tormával, friss kenyérrel, óriási kaláccsal, frissítőkkel és süteményekkel, tortával - jó szívvel megrakva!

Kovács István görögkatolikus parókus a szentelés pillanataiban

Az eseményen előbb Petrás Gábor, a DLSZ elnöke és Tóth Imre, a DLSZ társadalmi felelősségvállalási bizottságának elnöke, majd Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő, azután Benke Szilvia, az intézmény egyik vezetője mondott köszöntő szavakat a pazarul megrakott asztalok előtt.

Az ünnepi ételt Kovács István, a dunaújvárosi görögkatolikus gyülekezet parókusa szentelte meg, a következő szavakkal kezdve: "Föltámadt Krisztus! Valóban föltámadt!"

A terített asztal előállításában sokan segédkeztek önzetlenül. Köztük Szabó István Zoltánné Erzsike, aki korábban maga is hajléktalan volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!