Hírek

2014.08.01. 17:40

Teljesen újjáépül a legénységi fürdő, komfortosabbak lesznek a hálók

Dunaújváros - Az elmúlt évtized legkomolyabb felújítása kezdődött a dunaújvárosi tűzoltó laktanyában, amire már igencsak ráfért a ráncfelvarrás .

Gallai Péter

Mindez azon a találkozón hangzott el, amelyet a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője, Magosi Lajos tűzoltó ezredes tartott a meghívott újságíróknak, köztük a Dunaújvárosi Hírlap munkatársainak is. Az invitálást számos zsurnaliszta elfogadta, akik először rövid tájékoztatást kaptak a katasztrófavédelem aktuális kérdéseiről. Magosi Lajos beszámolójában hangsúlyozta, hogy fontos a fejlődés, amelyhez felhasználják az eltelt időszak tapasztalatait:

– Ennek érdekében negyedévre előre úgynevezett prognózis jelentés készül, amelyben az elmúlt évek adatait felhasználva meghatározhatóak a várható feladatok, időjárási és káreseti tendenciák. Minden prognózist, szintén negyedéves periódusban beválás vizsgálat követ, amelyben értékeljük a a bekövetkezett eseményeket. Kiemelten hangsúlyos a tűzoltás, műszaki mentés feltételeinek biztosítása, hiszen csak így garantálható az állampolgárok minél magasabb szintű biztonsága. Kevésbé kerül reflektorfénybe, de nélkülözhetetlen és megkerülhetetlen a katasztrófavédelem által folytatott, a szervezeten belüli és másokkal folytatott, összehangolt integrált hatósági tevékenység. A legjobb védelem a megelőzés, ennek érdekében a kollégák folyamatosan végeznek ellenőrzéseket. Fontos, hogy ezek nem az állampolgárok, a gazdálkodó társaságok ellen szólnak, hanem éppen ellenkezőleg, az ő érdekeiket is szolgálják.

Elhangzott az is, hogy a média feladatvállalása elengedhetetlen annak érdekében, hogy a katasztrófavédelem elérje céljait. A találkozón Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados, megyei szóvivő adott át információkat a veszélyhelyzeti kommunikációról az újságíróknak. Az elmúlt év eseményeinek összegzése után az idei fejlesztéseket is ismertette az igazgató, köztük a dunaújvárosi tűzoltóságot érintő, tízmilliós beruházást is, amivel a laktanyát korszerűsítik.

A pontos munkákról, amelyek már elkezdődtek, Orosz Csaba parancsnok tájékoztatta lapunkat: – A pinceszinten elektromos felújítás lesz, kicserélik a gőzrendszerű fűtésünk nagy teljesítményű szelepjét, ami maga több százezer forint. A legénységi fürdő teljes megújítása már elkezdődött, itt a nyílászárók is cserélve lesznek. Új linóleum burkolatot kapnak a hálók, ahol a festés mellett az ágyak felújítása is megtörténik, és új függönyöket szerelnek fel. Azon a falrészen, ahol a fiúk fekszenek parafa borítást kap a felület.

A főbejárat sem marad ki a munkákból, a már balesetveszélyes állapotú lépcső rendbetétele mellett a régi, elavult és nem igazán szigetelő bejárati panelt műanyag nyílászárókra cserélik. A második emeleti pihenő is új burkolatot kap.

– Az illetékesek felé mi folyamatosan jeleztük a problémákat, amivel tisztában is voltak, azonban eddig anyagi forrás hiányában nem volt lehetőség ezekre a munkákra. Most viszont az állomány nagy örömére az utóbbi évtized legnagyobb felújítása megy végbe az épületen, ami a tervek szerint október, novemberig tart majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!