Hírek

2015.05.06. 15:43

Aki szereti, annak vicces is a matek!

Dunaújváros - Lilla remek matekos, de nem akarja elhagyni a Móriczot, mert nagyon szereti iskoláját.

Pekarek János

Ezt az elragadó ifjú hölgyet, Schneider Lillát, a Móricz Zsigmond Általános Iskola 6. b osztályos tanulóját évek óta van szerencsénk ismerni. Igaz, kezdetben még elbűvölő kisgyerekként de ugyanabból az okból: roppant tehetséges matematikusnak bizonyul ugyanis, mióta csak elkezdte az iskolát!

Úgyhogy, amikor szerda délelőtti beszélgetésünket az iskola előcsarnokának egyik zugában azzal kezdte, hogy nem is tudja, melyik sikerére gondolunk, mert annyi volt mostanában, egyáltalán nem túlzott, nem az elbizakodottság beszélt belőle. Pusztán a szikár tényeket említette.

Schneider Lilla, a Móricz iskola sok matek-tehetségének egyike
Fotó: Ady Géza

A nemzetközi Kenguru matematika versenyen a 9. helyezést érte el Lilla, aki a Kocka Kobak országos versenyen a 8. helyen végzett. De az Arany János Regionális Matematika Versenyt az egyszerűség (és szülei, tanárai) kedvéért: megnyerte!

Felkészítő tanára Erdélyné Braun Gabriella volt de igazságtalanok lennénk, ha nem neveznénk meg azt a tanárát, aki a Móricz alsó tagozatán nem csak a matekot, hanem a versenyzést is megkedveltette vele (és még sok más kisdiákkal): Kuruczleki Erzsébetet.

Lilla, akinek édesanyja orvos, édesapja vállalkozó, természetesen nem érti, hogy miért csodálkoznak a magamfajták egy roppant eleven és jókedvű diák matematika iránti elkötelezettségén. Nyilván nem voltak ilyen jó tanáraink... Ő mindenesetre azt mondja, hogy a gondolkodtató és vicces feladatokat szereti a legjobban a matematikában. Azt, amikor már az is feladat, hogy észrevegye: mi is a feladat a példában!

Egyébként mikrobiológus szeretne lenni. Mert abban is sok új dolgot lehet felfedezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!