Hírek

2014.08.31. 18:20

Vége a nyárnak, itt van az iskola

Dunaújváros – Itt az évnyitók ideje: van, ahol már vasárnap megrendezték, másutt az első tanítási napig várnak vele.

Pekarek János

Nincs mese: vége a nyárnak – ahogyan szinte mindegyik tanévnyitó ünnepségen megemlítik. Sok helyen már vasárnap megrendezték az évnyitót: például a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban is. Másutt az első tanítási napon tartják meg – így az adonyi Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Vad Virág, a Széchenyi diákönkormányzati elnöke a tanévnyitón

Ahol pedig nem volt még vasárnap évnyitó, ott is lehetett készülődés: a Lorántffy középiskola kollégiuma előtt például már vasárnap délben hosszú sorban álltak a személyautók, tették ki a diákokat, hatalmas poggyászaikkal együtt: jöttek a vidékiek, hogy (újra)kezdjék a tanulást egy más városban.

Az idei tanévkezdet előtti hetek sem voltak mentesek némi tankönyvszállítási problémától bár a legtöbb helyen időben megkapták a megrendelt könyveket.

S az idei tanév sem fog elmúlni gyakorlati változtatások nélkül - ahogyan ezt felidézte Müllerné Ódor Marianna igazgató a Széchenyi Gimnázium évnyitó ünnepségén. Amelyet vasárnap délután öt órától rendeztek meg, a vasárnapi családi ebéd után elegendő időt hagyva a közös felkészüléshez, kiöltözéshez a családoknak.

A gimnázium igazgatója többek között elmondta: kollégáinak új tankönyvekből kell tanítani, és be kell illeszkedniük a tanfelügyelői rendszerbe.

Emellett megújult az iskola hat tanterme is, ahol új padlózatot építettek be, és új, padok, székek is kerültek ezekbe a termekbe a városi önkormányzat segítségével.

Mindemellett megköszönte a diákok szüleinek a bizalmat, hogy gyermekeiket abba az iskolába vitték. A diákokat pedig emlékeztette arra, hogy bár a vakáció vége szomorú, de az iskolaév is tartogat szép dolgokat: például egy régóta tervezett háromnapos hajókirándulást a Duna-kanyarba.

Vad Virág, a gimnázium diákönkormányzatának elnöke ígérte: megtöltik élettel az intézményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!