Hírek

2016.09.07. 18:30

Megújítják a járdaburkolatot két városrészben is az ősszel

Dunaújváros– Járdafelújítás évtizedek után: most a Szabadság út és a Weiner körút van soron. Tavalyelőtt kezdődött a hosszú távra tervezett járdarekonstrukció a Béke városrészben.

Balla Tibor

A munkálatok idén is folytatódnak: kedden kezdte el a DVG Zrt. a régi járófelület felbontását a Szabadság út következő szakaszán, a Fáklya utca torkolatától kezdve. A tervek szerint ez alkalommal a Szabadság út 22-ig készül el az új járda.

Sebestyén Gábor, László Ferenc és Palkó Antal az új burkolatot készíti Fotó: Zsedrovits Enikő

Hingyi László, a Béke városrész önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: bruttó tízmillió forintot fordítanak körzetében erre a munkára, amely mintegy százötven méternyi járófelületet érint, és a tervek szerint egy hónapig tart majd. A felújítás térkövezéssel történik, s szervesen kapcsolódik a Szabadság úton eddig korszerűsített járdaszakaszokhoz.

Ugyancsak járdafelújítási munkák folynak a Weiner Tibor körút 2-8. számú lépcsőházai előtt is. A régi, repedezett, felpúposodott járdát már több, mint egy hete felbontották, most a térkövezés előkészítésével foglalatoskodnak a szakemberek.

A program részeként már tavasszal felmérték, hogy hol és milyen hosszan szükséges a járdaburkolat cseréje Nagy Zoltánné körzetében. A két évvel ezelőtt indított programban a Ságvári úton és a Weiner 9-13. között kapott új burkolatot a járda. Most a páros oldalon van a sor. Üröm az örömben, hogy az új járda sem akadálymentesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!