Hírek

2017.03.17. 18:05

Megújul a bölcsőde Dunaújvárosban

Dunaújváros - Hamarosan befejezik az átalakítási munkálatokat a Bölcsődék Igazgatósága és a Zengő-Bongó Bölcsőde Vörösmarty utca felöli oldalán.

Balla Tibor

Nagy Zsolt, a DVG Zrt. vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési ágazatvezetője elmondta, még a tavalyi esztendőben kezdődtek meg a munkálatok. Egy ÁNTSZ előírás miatt szükséges volt a bölcsődék akadálymentesítése. Korábban mind az öt épülethez tartozott egy udvar, ahová mindegyik épületből ki lehetett menni. Éppen ezért szükségessé vált egy olyan egybefüggő udvari terület kialakítása, ahová biztonságban ki tudják engedni a gyerekeket a homokozóhoz, a játszótéri részhez, vagy akár a napozóteraszra.

Ehhez a régi, belső kerítést elbontották, és egy új kerítést építenek az utcafronton. Már készen van a három új napozóterasz, az új, akadálymentesített belépők is készen várják az átadást, a kerítés alapozási munkálatait pedig a tegnapi napon végezték. Gondoltak a jövőre is, ugyanis a kerítésoszlopok, maga a kerítés és a beépítendő kapuk is horganyzott anyagból készülnek, így ellenállnak az időjárás viszontagságainak, nem rozsdásodnak és tartós megoldást jelentenek. Különböző színű térköves teraszokat terveztek, amelyek beillenek a környezetbe, a bejáratokat pedig akadálymentesítették, gondolva a mozgáskorlátozottakra, és a gyerekekre is, minimálisra csökkentve a balesetveszélyes helyek számát.

Elbontották a belső korlátot, az utcafronton építenek új kerítést

A bejáratok melletti szélfogókat is beépítették, így csökkentve a balesetveszélyt. Az udvar jobban kihasználható lett, és a gyerekeket biztonságosabban lehet kiengedni.

Hátra van még a kerítés felállítása, a kapuk behelyezése, a járda felújítása, a füvesítés, a tereprendezés, és várhatóan március végére befejeződnek a felújítási munkák. Az önkormányzati beruházás közel tízmillió forintos költségvetésből készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!