Hírek

2014.05.21. 14:40

Megújul az erdei tornapályánk

Dunaújváros - Várhatóan a jövő hétvégén folytatódik az erdei tornapálya felújítása: készen vannak a szerek!

Pekarek János

Elkészültek a megújulófélben lévő erdei tornapálya legfontosabb tornaszerek acélszerkezetei, tudatta szerkesztőségünkkel Orosz Csaba, aki a város egykori büszkeségének számító pálya társadalmi újjáépítését szervezi.

Amint arról korábban is beszámoltunk, a tavasszal kezdődött az az akció, amiben minden dunaújvárosira számítanak, aki csak segíteni tud a pálya rendbehozásában.

Az első alkalommal kitisztították az erdei ösvényeket, a városi erdészet munkatársainak segítségével levágták a közlekedést akadályozó ágakat, megmetszették a bokrokat. Közben hozzákezdtek a tornaszerek legyártásához is.

A második alkalommal (a büntetésvégrehajtás segítségével) elkészítették a tornaszerek alapjait.

A hét elkészült tornaszer a különböző nyújtó, függeszkedő, húzódzkodó gyakorlatok elvégzésére lesz alkalmas, mondta most Orosz. A szerkezetek alá és köré biztonsági szempontokból laza homokot vagy gumilapokat helyeznek el. Az új, horganyzott fémszereket lefestik, és hatósági minősítés után állítják fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!