Hírek

2016.07.06. 18:50

Megújult a konyhájuk

Dunaújváros - Teljes mértékben önkéntes felajánlásokból újult meg a tűzoltósági laktanya konyhája.

Balla Tibor

Orosz Csaba tűzoltóparancsnok büszkén mutatta, hol tartják majd az edényeket, hol a mikrohullámú sütő helye, és hol tud leülni a tizennégy szolgálatos tűzoltó és a nyolcórás állomány egyszerre enni. Korábban erre nem volt módjuk a rendkívül szűk hely miatt. A laktanyafejlesztéshez a Hankook helyi gyárának dolgozói értékteremtő önkéntes programja biztosította számukra a szükséges eszközöket, alap- és segédanyagokat.

Orosz Csaba beavatott bennünket a részletekbe is. Elmondta, a konyhaátalakítási munkálatok egy vastag elválasztófal lebontásával kezdődtek. Az átalakításban még a parancsnokság hölgy tagjai is részt vettek. A fal lebontása után - amikor összenyitottak két helyiséget - következett a falak és a padlózat hidegburkolása, a csiszolás, a festés és a csinosítás.

Ezt a munkát is a tűzoltóság állományának tagjai végezték el szolgálati és kiképzési időn túl, szabadidejükben, kiegészülve a gumiabroncsgyár önkénteseivel. A lánglovagok rátermettségét bizonyítja az is, hogy még a konyhaszekrényt, a pultot, az étkezőasztalt és az ételtároló-rekeszes szekrényt is ők maguk készítették el - önmaguk és kollégáik számára. A tűzoltóparancsnok felhívta a figyelmet az önkéntes akciónak arra a vetületére, hogy csapatépítő tréningnek is kiválónak mutatkozott a közös ténykedés.

Orosz Csaba szót ejtett a program következő állomásáról is. A tűzoltóság hidegszertárában már ott várakoznak azok a szabadtéri vasszerkezetű tornaszerek, amelyek hasonlóak a laktanya udvarán lévőkhöz, és amelyek ugyanennek a programnak a keretein belül kerülnek majd a Széchenyi István Gimnázium udvarára. Egy másik gyári program segítségével pedig megújul majd a tűzoltóság folyosóinak hidegburkolata, a falburkolata és a lépcsőháza is, elkerülve a jelenlegi balesetveszélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!