Hírek

2016.04.22. 19:05

Gálával ünnepelt a Lorántffy

Dunaújváros - Gálával ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma a Dózsa Mozicentrumban csütörtökön délután.

Balla Tibor

Az iskola emblémájával és Lorántffy Zsuzsanna arcképével díszített színpad a visszaemlékezésé és a diákok produkciójáé volt ezen a délutánon. Visszaemlékeztek arra, hogy 1976. szeptember elsején elindult a tanítás az intézményben, ami akkor még a MÜM 316. sz. Intézet Papíripari Tagozataként nyújtott új képzési területet. Jelen voltak régi dolgozóik is a gálán, együtt elevenítették fel az emlékeket, amikor Bene Károly igazgató és Pallos László címzetes igazgató útjára bocsátották az iskolát. Mint ahogy együtt nézték meg az iskolatörténeti kisfilmet, melyben jócskán szerepeltek a Dunaújvárosi Hírlap archív tudósításai a mérföldkövekről, mint például 1977. szeptember 12., a kollégium birtokbavétele, vagy az 1989-es év, ami óta Lorántffy Zsuzsanna nevét viseli az intézmény. Az alapossággal elkészített kisfilmben előkerült minden fontos név a múltból, de a felvételek felidéztek sok arcot is azok közül, akik nélkül nem lenne az iskola rangja ott, ahová ma már sorolják. A mozgófénykép állóképpel végződött, a diákok egymás mellé állva rajzolták ki a negyvenes számot.

A diákok műsora ÖKO divatbemutatóval zárult, ugyanis a ruhák hulladékanyagokból készültek, bizonyítva a tanulók kreativitását

A gálaműsorból több dolog is kiderült. Egyrészt az, hogy nagyon is sokan vannak a tanulók között, akik szabadidejüket valamely művészeti ág - helyenként művészi színvonalú - gyakorlásával töltik, másrészt a sminkes, fodrász, divatipari tanulók értik a dolgukat, harmadrészt mérhetetlenül bevállalós tanári kar tanít az iskolában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!