Hírek

2015.09.22. 15:08

Megvan a dunaújvárosi kátyúlista!

Dunaújváros - Még az ősszel eltüntetik a város útjairól a nagyobb kátyúkat a DVG Zrt. dolgozói, a tél ne tegyen nagy kárt.

Pekarek János

Azon (még) lehetne vitatkozni, hogy az a kátyú, amelyet fényképészünk a Petőfi út -Aranyvölgyi út találkozása közelében fényképezett le, kicsi-e vagy nagy? Azon viszont már aligha lehet vita, amit egy olvasónk fogalmazott meg, hogy hamarosan, legkésőbb a tél beálltával már mindenképpen nagy lesz belőle, és a tavaszra egyenesen hatalmasra nő!

Egy kátyú a sok közül. A DVG Zrt. napokon belül hozzáfog a kijavításukhoz
Fotó: Ady Géza

Olvasónk kérdése tehát úgy hangzik, hogy ezt a kátyút, valamint társait, amelyeket például a Temető utcában, a Dózsa György úton, a Szabadság úton találhatunk, vajon be lehet-e tömni most, még a tél bekövetkezte előtt? Úgy, ahogyan egyébként a nyáron tették ezt meg a városban, amikor az autósok, motorosok, más közlekedők példás türelemmel viselték el például a Magyar út Aranyvölgyi út találkozásánál működött forgalomkorlátozást az útépítések miatt? Mégpedig azért, mert látták, hogy van értelme a türelemnek? Hogy végső soron értük zajlik a munka?

Úgy véltük, az a legjobb, ha ezt a kérdést egyből az elismerést szerzett nyári munkák irányítójához, Nagy Zsolthoz, a DVG Zrt. vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési cégvezetőjéhez továbbítjuk. Az ő válasza:

- Olvasójuknak teljesen igaza van! Mi is tervezzük ezt a munkát még ősszel elvégezni. Igaz ugyan, hogy megvan a technológiánk arra az esetre is, ha télen, fagyban kell elvégeznünk kátyú betömését, ha szükséges, de a legjobb mégis az, ha még ősszel, fagypont fölötti hőmérsékleten tehetjük meg. Az aszfaltkeverő üzemek is bezárnak november 30-val. Megvan a kátyúlistánk, már csak a polgármesteri hivatal városüzemeltető osztályától a megrendelést, és annak megérkezése után öt munkanapon belül hozzákezdünk a munkához. Úgy tudjuk, a megrendelő már úton van, így záros határidőn belül dolgozni fogunk!

Megvan a technológiánk arra az esetre is, ha télen kell kátyút betömni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!