Hírek

2014.01.21. 18:30

Megyei rajzverseny

Dunaújváros - Lehet, hogy leendő képző- és iparművészek bontogatták szárnyaikat kedden az Arany iskolában.

Pekarek János

Két órájuk volt a megye rajztagozatos iskoláiból érkezett diákoknak egy csendélet elkészítésére kedden az Arany iskolában
(Fotó: Ónodi Zoltán)

Megyei tanulmányrajz versenyt rendeztek nyolcadikosoknak január 21-én a dunaújvárosi Arany János Általános Iskolában.

Elsősorban azok jelentkeznek erre a versenyre, akik képzőművészeti szakközépiskolákban szeretnének továbbtanulni. A feladat is szabályos felvételi jellegű volt: beállított csendéletet kellett lerajzolni ceruzával, kétórás szintidő alatt.

Ezeket a versenyeket az elmúlt húsz évben három rajztagozatos megyei iskola rendezte, felváltva: a székesfehérvári Munkácsy, illetve Tolnai utcai iskola, valamint a dunaújvárosi Arany iskola. A zsűrit hagyományosan a fehérvári Tóparti Művészeti Szakközépiskola adja.

Az idén harminchárman jelentkeztek a tanulmányrajz versenyre. Székesfehérváron és Dunaújvároson kívül érkeztek diákok Kislángról, Baracsról, Cecéről, Mezőfalváról és Rácalmásról.

Mint az egyik rendező szaktanártól, Horváth Évától megtudtuk, nagyon színvonalas alkotások születtek az előírt idő alatt. A díjazottak: Vad Zalán (Rácalmás), Deák Adrienn (Dújv., Dózsa), Czigler Zsófi, Csuzi Viktória, Hippeller Henriett, Takács Flórián (mind Dújv., Arany), Görgei Dániel (Baracs), Kindl Eszter, Kispál Petra, Borbély Veronika (mind Szfv., Tolnai).

 

 

 

Címkék#rajzverseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!