Hírek

2014.04.29. 17:40

Megyei rendőr és tűzoltó nap

Dunaújváros - Kedden a városban rendezték meg a megyei, közös rendőr és tűzoltó napot, amely családok százait vonzott a Dózsa mozi előtti térre.

Gallai Péter

Az eseményen többek között részt vett dr. Varga Péter megyei rendőrfőkapitány, Magosi Lajos, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője, Fejér több településének képviselője, városi rendőr- és tűzoltóparancsnokok. Persze az ünnepnapon technikai bemutatók is voltak, a gyerekek legnagyobb örömére.

Amennyiben gyermekkorúak is felvételt nyerhetnének a rendőrség, vagy a tűzoltóság soraiba, ma biztosan több száz jelentkezés futna be a dunaújvárosi fiatalok részéről. Mindezt tennék a keddi élmények hatására, amikor a két szervezet közös ünnepnapján vettek részt. Ám mielőtt még az ifjúság birtokba vehette volna az eszközöket,

Németh-Kész Mónika főkapitányi referens üdvözölte a megjelenteket, majd Nagy Zoltán dunaújvárosi rendőrkapitánya megtiszteltetésnek nevezte, hogy a város lehet az esemény házigazdája, a szép és nemes hagyományokat pedig méltóképpen ünnepelhetik meg. Végh Ferenc, a katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője a két védőszent méltatása mellett arról beszélt: a mai nap arra is jó, hogy bemutathassák, eldicsekedhessenek technikai eszközeikkel. S bár ne legyen rájuk szükség, de mindenkit tudja, hogy bajban mindig lehet számítani rájuk. Dr. Dévényi Ferenc szavaival zárta mondandóját: Akinek parancs az, ami másnak érdek, aki előtt még szent, ami közérdek. Aki életével nem sokat törődve, megy a háborúba, megy a lángözönbe... Mások életéből nem vár soha hasznot, tiszta becsülettel harcolja a harcot.

A dunaújvárosi önkormányzat részéről Gál Roland mondott köszöntőt, majd az ünnepi parancsok felolvasása után Pálffy Károly Bicske alpolgármestere Suszter Tamásnak, Fenyves Béla Mór polgármestere Lovásziné Czombál Beátának, dr. Erdei PéternéGárdony alpolgármestere pedig Dér Attilának adta át az Év rendőre kitüntető címet.

A hivatalos rész után a fiatalok egy része a moziban megnézte az Őrangyalok nélkül című, balesetmegelőzési filmet, míg a téren a rendőrautók és motorok, a tűzoltó szerkocsi, a műveleti labor és a mentőautó is óriási sikert aratott. Sorok álltak a bűnügyi technikai sátornál, ahol ujjlenyomatot rögzítettek, amit haza is lehetett vinni, felpróbálhatták a rendőri felszerelést, totót tölthettek ki. A rendőrség kutyás bemutatóját több százan nézték, az engedelmesség után a kábítószer megtalálása sem okozott gondot, majd azt mutatták meg: támadás, menekülés esetén milyen hatékony a kutya. Ámulattal csodálta mindenki, amikor az autóban ülő rosszfiút a lehúzott ablakon keresztül berepülve ártalmatlanította. Majd a csibészkar segítségével mindenki a saját bőrén tapasztalhatta ugyanezt.

A nap végén a sok száz csillogó szemű, élmények sokaságával gazdagodott gyerek láttán nem volt kérdés a rendezvény hatalmas sikere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!