Hírek

2013.07.09. 22:00

Közgyűlés - Szemétről, veszteségről

Dunaújváros - Gondok vannak a város néhány cégénél. A közterületeken, szelektív szigeteknél irdatlan nagy kosz van. Áldatlan állapotok...

Körmendi Erzsébet

A közgyűlés nyolcvanhárom témaköre közül csak néhányhoz szóltak hozzá a képviselők. Pintér Tamás például az Innopark új vezetőjének kinevezésekor a korábbi ügyvezető ellen kezdeményezett feljelentést. Ugyanezt javasolta később a DVCSH-val kapcsolatban is. A képviselő megjegyezte, miután a polgármester felhívta a figyelmét arra, hogy a felhozott vádakat bizonyítani kell: a Jobbik megteszi a feljelentést, ha az önkormányzat nem lép.

Győri Mária a műanyag flakont még könnyedén be tudja dobni a Vasmű úton lévő szelektív gyűjtőbe. A papírral nem tudná ugyanezt megtenni, mert az a konténer dugig van, jutott is bőven a kartondobozokból a földre is, mert nem fértek a gyűjtőbe (Fotó: Vohlmann Gyögy)

Szepesi Attila felháborodásában kritikán alulinak nevezte a szelektív hulladékgyűjtők körüli szeméthalmokat, azt hogy burkolt ötven százalékos áremelést hajtott végre a Dunanett ott, ahol ő lakik. Egyébként is: mocskos, piszkos a város. Legyen rend - kérte az alpolgármester, és néhány képviselő is csatlakozott hozzá. Cserna Gábor utasította a városüzemeltetési osztályvezetőt, hogy kellő súllyal továbbítsa a jogos észrevételeket a szolgáltató önkormányzat által kinevezett ügyvezetőjének.

Pintér Tamás ott folytatta a HF Formula esetében, ahol abbahagyta az Innoparknál: elszámoltatás... Mert emlékeznek, hogy épült fel a Béke téri erőmű a véderdőt kivágva. Akkor jó üzletnek látszott - és most iszonyatos veszteséget termel. Kiderült, Szepesi Attilát legalább annyira bosszantja a városnak ez a veszteséges befektetése, mint az ellenzéki képviselőket. Csakhogy az üzletrész megvásárlása előtt számítások igazolták, hogy évi 300 millió forint osztalékot kaphat a város ebből az üzletből. Az azóta bevezetett gazdasági szabályozók viszont megtorpedózták a mutatványt. Ezért a polgármester kezdjen tárgyalásokat a másik tulajdonossal az önkormányzati üzletrészről.

Gond a veszteség, ám néhány önkormányzati cég vezetőjének hozzáállása szintén nagy probléma. Távol maradnak a közgyűlésről, márciusban be kellett volna adni az üzleti tervet, de egyeseknek hiába beszélnek, mintha nem hallanák. A nyári pihenés után tulajdonosként álljanak a sarkukra - javasolta a képviselőknek Szepesi Attila.

Defibrillátor: megveszik

A közgyűlés döntése alapján az önkormányzat megvásárolja az életmentő készüléket az uszodának, minél előbb, hogy ne kelljen a szezonban nélkülözni a defibrillátort. A döntés értelmében a három árajánlat közül a legolcsóbbat kell választaniuk a hivatal munkatársainak.

Varga Richárd az ügyvezető

A Média Duna Invest Kft. új ügyvezetőjének Molnár Emesét választották korábban, ám ő nem vállalta a megbízatást. A közgyűlés kedden a régi ügyvezetőt, Varga Richárdot bízta meg ismét a feladattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!