Hírek

2015.09.30. 12:58

Mentőhelikopter szállt le a Dózsa György útra (frissítve)

Dunaújváros - Mentőhelikopter érkezése miatt állt a forgalom a Dózsa György úton egy óra után. A Bánki végzős szakközepes osztálya testnevelés órát tartott a Lorántffy futópályáján, amikor az egyik fiú rosszul lett futás közben, vérkeringése leállt, összeesett.

Körmendi Erzsébet

Az osztálytársai nem veszítették el lélekjelenlétüket, sőt valóságos hősként igyekeztek megmenteni a barátjuk életét: néhányan azonnal megkezdték az újraélesztését (és folytatták egészen a mentők kiérkezéséig), míg mások segítséget hívtak. A tizennyolc éves fiú percekig volt eszméletlen, amikor a helyszínre érkező mentők defibrillátorral folytatták az újraélesztést, és néhány próbálkozás után sikerrel jártak -  a fiú életfunkciói visszatértek.

Időközben megérkezett a mentőhelikopter is, de nem tudott leszállni az útra, mert a rendőrök akkor még nem voltak a helyszínen. A bánkis osztálytársak, valamint a segítségükre siető lorántffysok sorfalat álltak, így állították meg a forgalmas kétsávos úton közlekedőket, hogy a helikopter leszállhasson.

A fiút kórházba szállították, állapotáról még nincsenek további információink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!