Hírek

2015.11.10. 18:27

Interaktív és közvetlen előadások a fiatal hallgatóság számára

Dunaújváros - Izgalmas és inspiráló előadásokat hallgathattak végig kedd délelőtt a Talentn Konferencia résztvevői a Dunaújvárosi Főiskola A épületének nagyelőadójában.

Braun Dorottya

November 10-én, kedden délelőtt kilenc órakor Dr. András István, a Dunaújvárosi Főiskola rektora, Schanda Tamás János, a Család és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, valamint Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke nyitóbeszédükkel köszöntötték a diákságot és az érdeklődőket a főiskola A épületének nagyelőadójában.

Először négy hazai ifjú tehetség, Farkas Dezső, Kőpataki Katalin, Vásárhelyi Dávid és Magyarné Fekete Veronika mutatkozott be és mesélte el eddigi pályájának inspiráló sikertörténetét a főként diákokból álló hallgatóságnak. A előadók között volt, aki már tizennégy éves kora óta működteti saját videós hírportálját, vagy a szülei által kiszemelt pálya helyett utat engedett saját álmainak és cukrász lett belőle, majd egy hazai cukrász magazin tulajdonosa és főszerkesztője lett. Mind a négyen a saját nézőpontjuk szerint tolmácsolták a hallgatóságnak a konferencia főtémáját, a tehetség gondozását.

Ezután Tiszttartó Titusz, a Class FM programigazgatója interaktív prezentációjában elmesélte, hogy számára mit is jelent a tehetség, majd bemutatta azokat a hazai és külföldi személyeket, akiket az előadás témáját tekintve példáként lehet állítani a pályakezdő fiatalok elé.

Városunk négy fiatal büszkesége is a pódiumra állt, Menczinger Kata Mária és Kasó Orsolya vízilabdázók, Agócs Mihály, a Dunaújvárosi Főiskola végzős gépészmérnök hallgatója és kutatója, valamint Katona József, mérnökinformatikus és mérnöktanár, akik mind a négyen az eddig elért eredményeiket, illetve jövőbeli terveiket osztották meg a közönséggel.

A konferencia lezárásaként az Egy sikertörténet a Dunaújvárosi Főiskola részéről című előadás keretein belül a résztvevők megismerkedhettek Dr. Bodri Istvánnal, sikeres hazai borásszal, aki annak idején maga is a Dunaújvárosi Főiskolán végzett. A szekszárdi borász neve a hallgatóság többségének nem volt már ismeretlen, hiszen a Bodri pincészet boraival a Dunaújvárosi Főiskola és a város több rendezvényén is találkozhattak már.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!