Hírek

2015.04.13. 15:58

Mérlegen a Diáknapok - Dunaújváros nagydíját a Széchenyi gimnázium szerezte meg

Dunaújváros - Számos kiváló eredménnyel tért haza az újvárosi kontingens a Székesfehérváron rendezett Fejér Megyei Diáknapokról. Összegzés és értékelés.

Szabó Szabolcs

A Fejér Megyei Diáknapokon az intézmények rangsorában az 5. helyen végzett a Széchenyi István Gimnázium (63 ponttal), némi meglepetésre a 8. pozíciót szerezte meg a Pannon Oktatási Központ (42 pont), 9. helyen zárt a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola (37 pont), 14. lett a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium (22 pont), 17. Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium (10 pont), 18. a Rosti Pál Gimnázium, Általános ésSzakképző Iskola (9 pont), 19. Dunaferr Szakközép- és Szakiskola (7 pont), 20. Hild József Szakközépiskola, Szakiskola (5 pont), 22. a Pentelei Molnár János Szakképző Iskola (3 pont), 23. Adu Vállalkozói Szakközépiskola Dunaújvárosi Tagintézménye (2 pont).

Különdíjas lett a Sótájm kategóriában a No Control Dance Group csapata, amely ezúttal a Rudas középiskolát képviselte. Lent: Dunaújváros Megyei Jogú Város Nagydíját a Széchenyi István Gimnázium érdemelte ki, képünkön az oklevéllel és az ajándék babzsákkal a gimnázium pedagógusai Hutvágnerné Róth Éva, Pocsai Mária és Müllerné Ódor Marianna igazgató

A nagydíjak közül Dunaújváros Megyei Jogú Város elismerését a Széchenyi István Gimnázium képviselői vehették át a vasárnapi gálán.

A zsűri döntése alapján kategória győztes lett az Irodalom vers- és prózaírás kategóriában Körösztös Gergő (Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium), valamint a Fotó, film, új vizuális kísérleti műfajok kategóriájában Budai Barnabás (Dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola).

Különdíjas lett Sótájm kategóriában a No Control Dance Group (Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium) és Képző-, nép- és iparművészet kategóriában Nagy Annabella (Pannon Oktatási Központ).

Rekord mennyiségű, 116 pályamunka érkezett a Képző-, nép- és iparművészet kategóriában; a zsűri még húsvét előtt elbírálta a műveket és összeállította a kiállítási anyagot.

A beérkezett pályamunkák egyik bírálója a dunaújvárosi Várnai Gyula Munkácsy-díjas alkotó volt, aki így értékelt:

Nagyon sok olyan munkával találkoztam, amelyekben látszott a rengeteg energiabefektetés, azonban nem volt bennük érzékenység, gondolatiság. Természetesen feltűnt egy-két remekmű, szépen kivitelezett iparművészeti tárgy, gazdag belső világot tükröző festmény, vagy remek hangulatú rajz, de sajnos nem ez volt általános. Reméljük, hogy jövőre a manga-másolás és a kreativitás párharcából az utóbbi kerül ki győztesként - értékelt a művész.

A Fotó, film, új vizuális kísérleti műfajok kategóriában pedig a bíráló bizottság tagja volt Fehérvári Tamás esztéta, a Kortárs Művészeti Intézet munkatársa.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!