Hírek

2016.07.18. 20:10

Mérlegen a Rockmaraton: tíz nap, kilenc éjszakája - tömény rakendroll

Dunaújváros - Kilenc napon át ment a zúzda a Szalki-szigeten. A Rockmaraton főszervezőjével értékeltünk. Hajrá!

Szabó Szabolcs

A múlt héten kora délután hivatalosan is bezárt a kontinens leghosszabb rock- és metálfesztiválja, a 26. Rockmaraton, amely immáron a második évben a Szalki-szigeten fogadta a rajongókat.

Az öröm érthető, számos igazi világsztár is szórakoztatta a Rockmaraton közönségét kilenc estén át - remek buli volt Fotó: Zsedrovits Enikő

Hétfőn este egy rapid értékelésre kérük Varga Zoltánt, a Rockmaraton stábjának főszervezőjét. Őszinte összegzés következik:

- Úgy vélem, e fesztivál történetében ismét szintet léptünk. Tíz napon és kilenc estén át kínáltunk programokat a fesztiválozóknak és a visszajelzések alapján jól vizsgáztunk. Az időjárás nem volt éppen kegyes hozzánk, hiszen e másfél hét alatt volt kánikula, vihar, monszunszerű és sár, ám a stáb a rajongók is remekül vizsgáztak: egyszóval megérte. Én 16 napon át laktam a Szalki-szigeten és nagyon köszönön a város önkormányzatának, az ott dolgozó cégeknek és munkatársaiknak azt az emberfeletti munkát, amit itt elvégeztek. Csak egy példa: egy-egy sűrű éjszaka után már reggel kilenc órakor megtisztították a koncerthelyszíneket, figyeltek a biztonságra és a résztvevőkre egyaránt. Köszönet érte. Sajnos az értékelés során nem lehet és nem is szabad megkerülni a péntek estét, amikor a Rockmaraton történetének egyik legismertebb fellépőjét vártuk a nagyszínpadra. Úgy érzem, a Megadeth és a menedzsment minden igényét megpróbáltuk kielégíteni, ám ők egy apró sérülés miatt lemondták a koncertet. Mindez komoly csalódást okozott a közönségnek és tekintélyes imázsrombolást okozott a Rockmaratonnak is - vélekedett Varga, akit a folytatásról is kérdeztünk:

Sporttagozat, avagy életvidám tesztmozgások a nagyszínpad előtt a Szalki-szigeten Fotó: Zsedrovits Enikő

- Nincs még kész tervünk, jelenleg is bontjuk a fesztiválhelyszínt, pontos adatokkal még nem tudok szolgálni, ám tény, komolyan el kell gondolkozunk a folytatást illetően. Dunaújvárosban nagyon korrekt és pontost partnert találtunk, közösen is kell értékelnünk az elmúlt másfél hetet. Annyi már azonban bizonyos, hogy ilyen hosszú fesztivált nem rendezünk majd a következő években - tette hozzá Varga Zoltán.

A rekordhosszúságú Rockmaraton tehát bezárt. Komolyabb rendőrségi intézkedésre nem volt szükség és a helyi katasztrófavédelmi egységek is jól dolgoztak. Rockmaraton: visszavárunk!

Címkék#Rockmaraton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!