Hírek

2017.06.14. 16:30

Mert az iskolából indul minden - Pedagógusnap Dunaföldváron

DUNAFÖLDVÁR - Pedagógusnap alkalmából a múlt hét csütörtökén köszöntötték a dunaföldvári nevelési-oktatási intézmények dolgozóit a művelődési központ színháztermében tartott ünnepségen.

L. Mészáros Irma

Ezen alkalomból a tanárok, tanítók, óvodapedagógusok, dajkák és a nevelői munkát segítő alkalmazottak egy szép színházi előadást is kaptak az önkormányzattól.

Horváth Zsolt polgármester, aki megválasztása előtt maga is tanárként dolgozott, közvetlen hangú beszédében köszönetet mondott mindazért a nehéz munkáért, amit a nevelésben és a városért tettek a pedagógusok ebben az évben. Mert az iskolából indul minden, mondta, s felidézett saját életéből néhány embert, akiktől gyerekként sokat kapott: szülein kívül pedagógusaitól, de a Dunai Vasmű olvasztár szakijától is.

Középen az aranydiplomás Gál Gyuláné, balra a Beszédes József Általános Iskola korábbi igazgatója, dr. Sűrű Jánosné, jobb oldalon a mostani intézményvezető, Keresztesné Katona Mária Fotó: LMI

Bognárné Balogh Andrea, az összevont oktatási intézmény főigazgatója megköszönte a rendezvényt, a különleges ünnepet, mert - véleménye szerint - egyre ritkábban kap a pedagógus elismerést. Végül Keresztesné Katona Mária, a Beszédes József Általános Iskola tagintézmény-vezetője arany díszoklevelet adott át Gál Gyuláné nyugdíjas pedagógusnak, aki ötven évvel ezelőtt szerezte tanári diplomáját a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, s 1968-tól nyugdíjazásáig a dunaföldvári általános iskolában tanított.

A tantestület tagjaként jó pár egykori tanítványa tapsolt Adika néninek. Az ajándékba kapott nagyhatású színházi előadás Ruttkay Éva és Latinovits Zoltán színészóriások kapcsolatáról, szerelméről és művészi hitvallásáról szólt. A darabban a színészelődöket Endrődi Ágnes és Harcsik Róbert alakította, zongorán közreműködött Puskás Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!