Hírek

2016.06.16. 18:40

Ezen a nyáron is ingyen kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek

Dunaújváros – Nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta a közgyűlés csütörtökön. Ötvenhét témakörben döntöttek.

Körmendi Erzsébet

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a közgyűlés a városházán. Dr. Bakos Károly, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a június 5-én megtartott időközi képviselő-választás eredményét, átadta a megbízólevelet Lassingleitner Fruzsinának, aki ezt követően letette a képviselői esküt.

Nyári ülésszünet lesz, de közben folytatódik a munka, mert a Modern Városok Program megvalósítása számos feladatot ad az önkormányzat vezetőinek, és minden bizonnyal rendkívüli közgyűlést is kell majd tartani emiatt a nyáron, jelentette be Cserna Gábor polgármester az elején. A több mint 31 milliárd forintos városfejlesztésre többen és többször is visszatértek. Ám előtte még személyi kérdések következtek...

Munka közben a közgyűlés: Gombos István (b) és Szepesi Attila, háttérben a meghívottak

A Pecsét István gyógykezelését is támogató Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumának létszáma háromról ötre bővül. Az elnök Cserna Gábor mellett tag dr. Bozsits Attila és Zsipi Éva Sarolta, valamint mostantól Kovács Judit Gabriella és Szabóné Lőrincz Ilona. E szerint módosul a közalapítvány alapító okirata. A közgyűlés visszahívta a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottsági tagságából Izsák Mátét, és helyére Lassingleitner Fruzsinát választotta meg, akit viszont képviselővé választása miatt hívtak vissza az eddig betöltött oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottsági külső tagságából. A polgármester bejelentette: ezt a bizottsági helyet majd szeptemberben tölti be a Fidesz. Viszont: azonnali hatállyal visszahívták városüzemeltetési tanácsnoki tisztségéből Pintér Tamás jobbikos képviselőt, és ezzel a feladatkörrel Lassingleitner Fruzsinát bízták meg. Pintér szerint ez szánalmas bosszú, mondvacsinált indokokkal . Mire Cserna Gábor sportfelütéssel utalt vissza az időközire: a sportban díjazzák a harmadik helyezést, a politikában viszont nem. Majd arra kérte a jobbikos Pintért, hogy képviselői esküjéhez hűen dolgozzon a városért, vagy ajánlja fel a mandátumát, mert feladat van, 31 milliárd forint érkezik a városba, és a fejlesztéseket végre kell hajtani - mondta Cserna. Ezek után az ellenzéki képviselők gratuláltak és jó munkát kívántak a közgyűlés új tagjának.

Lassingleitner Fruzsina átvette a megbízólevelét dr. Bakos Károlytól, a HVB elnökétől a közgyűlés elején, és letette az esküt

Besztercei Zsolt a lőtér dokumentumait, szerződéseit, jegyzőkönyveit szeretné látni, mert - bár korábban többször is lövés érte a Béke városrészi házakat - újból üzemel a lőtér, és a lakók félnek. Pintér Attila a Dunaferr és az ott dolgozók miatti aggodalmának adott hangot, mire a polgármester azt mondta: szervezés alatt van a találkozójuk a vasműs vezetőkkel. Majd Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester ismertette a Modern Városok Program fejlesztési tételeit, amelyekről már többször írtunk.

A város tavalyi közbiztonsági helyzetéről szóló rendőrkapitánysági beszámolóhoz kapcsolódva Izsák Máté bizottsági elnök köszönte meg a rendőrségnek a város területén, a rendezvényeken és az országhatáron végzett munkáját. Dr. Varga Péter megyei rendőrfőkapitány elismeréssel szólt az állomány munkájáról, valamint megköszönte az országosan is példa értékű erkölcsi és anyagi támogatást, amelyet Dunaújváros biztosít a rendőrkapitányságnak.

Ezt követően a közgyűlés módosított helyi rendeleteket, támogatott kérelmeket, beszámolókat fogadott el, pályázati és egészségügyi kérdésekben döntött. Valamint a normatíva mellé mintegy hatmillió forintot biztosított saját forrásból arra, hogy 252 rászoruló gyermek kaphasson ingyenesen ebédet a nyáron.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!