Hírek

2017.06.09. 17:15

Köszöntötték a kiváló pedagógusokat, nevelőket Dunaújvárosban

A város meghatározó pedagógusait, az oktatást segítő szakembereit díjazták tegnap a városházán.

Szabó Szabolcs

- Egy város identitását, jövőjét nagyban meghatározza az, hogy milyen pedagógusok, oktatást segítő szakemberek foglalkoznak a mindenkori diákokkal. Úgy vélem, hogy Dunaújváros büszke lehet pedagógusaira, akik igazi értéket képviselnek - fogalmazott a köszöntőjében Cserna Gábor polgármester, aki hozzátette: A nemzet jövőjének, fejlődésének letéteményesei az iskolák, s azoknak kulcsfontosságú szereplői: önök. A pedagógusok. Az óvodapedagógusok, akik a szülői gondoskodást pótolják. Akik megtanítják gyermekeinket a világba, a felnőttekbe vetett bizalomra. A tanárok, akik alakítják diákjaik életpályáját, jövőképét és világlátását. Személyiségükkel, tudásukkal, puszta megjelenésükkel nevelnek, példát mutatnak... A városháza C szárnyában rendezett ünnepségen adták át a város legrangosabb oktatási elismeréseit.

Díjazottak: a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjat: Jakabné Józsa Klára Eszter igazgató asszonynak, valamint Magyar Katalin igazgatóhelyettes asszonynak adta át Cserna Gábor polgármester.

A Dunaújváros Oktatásügyéért díjat: Fazekas Andrea igazgatóhelyettes, Arnold Erika pedagógus, Tóth Ferencné óvodapedagógus és tagintézmény-vezető, Ferencziné Zentai Erzsébet óvodapedagógus és Gálosfai Tímea pedagógus, intézményvezető-helyettes asszony vehette át a város vezetésétől. A Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Major Kornélia tanszakvezető pedagógus, Solymosi Istvánné pedagógus, Szabó Éva kollégiumi nevelőtanár, Szűcs József gyakorlati oktatásvezető, Orbán Józsefné óvodapedagógus, Nagy Gáborné óvodapedagógus, Dobóvári Zoltánné tagóvoda-vezető, Tápainé Soós Erzsébet tagóvoda-vezető, dr. Beregi Istvánné pedagógus, dr. Takács Miklós Józsefné pedagógus, Sártory Gabriella Henriette pedagógus, Sólyomvári Gábor pedagógus és Venczelné Gulyás Edit pedagógus részére adományozta az önkormányzat. Cserna Gábor polgármester köszöntőjében elmondta, a városvezetés büszke a pedagógusokra és az oktatást segítő szakemberekre, akik tanévről tanévre értékes munkát végeznek az itt felnövekvő generációk érdekében. A városvezető kiemelte, hogy a város egyik legnagyobb értéke a bölcsődéktől egészen az egyetemig tartó oktatási rendszer, amely komoly megtartó erőt jelent a városnak és a település indentitását is nagymértékben meghatározza. Arról is szólt, hogy a következő tanévtől újabb pluszforrások áramolnak majd az oktatásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!