Hírek

2013.06.27. 20:14

Mészáros Edit harcairól

Dunaújváros – Rendhagyó esten mutatták be Mészáros Edit pályafutását a Kortárs Művészeti Intézetben. A dunaújvárosi képzőművészeket bemutató (H)arcok előadássorozat címe kettős célt takar.

Szabó Szabolcs

- Egyrészt, a program célja, hogy részletesen bemutatkozzon vagy bemutassuk egy-egy neves helyi művész pályafutását, másrészt felelevenítsük ezen alkotók harcait, küzdelmeit is. Mészáros Editnek - aki a városépítés első szakaszában érkezett Dunaújvárosba - is számos nehézséggel kellett szembenéznie – emlékeztette a hallgatóságot ifj. Koffán Károly ma este a Kortárs Művészeti Intézetben.

Mészáros Edit - aki betegsége miatt nem lehetett jelen -, munkásságát Ifj.Koffán Károly mutatta be, majd levetítették a New Yorkban élő táncos, énekes, színész, filmkészítő lánya, Zoi Florosz Brushstrokes/Ecsetvonások című filmjét, amelyet az alkotó édesanyja inspirációi nyomán készített. A közel negyedórás moziról annyit mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az Angel Film Awards-Monaco International Film Fesztiválon a legjobb független film díját nyerte el, és megkapta a legjobb független film díját a New Yorkban rendezett Winter Film Awards seregszemlén. Zoi Florosz filmje részt vett a a Cannes Short Film Corner 2013 és a Queens World Film Festival versenyprogramjában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!