Hírek

2017.08.03. 18:45

Mezítlábas sétányt alakítottak ki a nagyvenyimi Nefelejcsben

NAGYVENYIM A nagyvenyimi Nefelejcs óvoda nevelőtestülete álmodott egy nagyot tavaly ősszel, és az álom idén valósággá vált: szülői segítséggel mezítlábas sétányt alakítottak ki az intézmény parkjában.

Körmendi Erzsébet

Szülői összefogással sikerült létrehozni az impozáns mezítlábas sétányt, amelyet óvodába járó gyermekek előszeretettel használnak is az elkészülte óta. A húsz méter hosszú "sétáló utca" nemcsak impozáns, de nagyon hasznos is: tízféle járófelületével, a friss levegőn való tartózkodás mellett segíti a gyermekek talpi érzékelését, mozgáskoordinációjuknak, egyensúlyérzéküknek és helyes testtartásuknak kialakítását, a lábdeformitások megelőzését.

Az elkészítésében segédkező szülők és az óvodás gyerekek a sétánynál Fotó: Amatőr

A különböző méretű és felületű anyagokon való séta a talp különböző reflexpontjait stimulálja, ami felfrissít, erősít és jótékony hatást fejt ki az anyagcsere-folyamatokra is. A mezítláb járás jóval nehezebb és összetettebb izommunkát igényel, ezért a gyerekek számára igazi kihívást jelentett a terep kipróbálása Ugyanakkor mezítláb járni más szempontból is hasznos, hiszen csökkenti a lúdtalp kialakulásának kockázatát, és számos más betegség megelőzésében is segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!