Hírek

2017.08.01. 17:40

Céges és dolgozói összefogással - Szépült, gyarapodott a mezőfalvi iskola

MEZŐFALVA - Vannak még csodák? - Tettem fel a kérdést pár héttel ezelőtt, amikor cikkünk hősével, Éva Istvánnal találkoztam a mezőfalvi iskola kertjében.

Horváth László

István több hétig dolgozott szabadidejében, hogy komfortosabb, használhatóbb és szebb környezetben tanulhassanak a gyerekek. Szakmáját tekintve asztalos végzettségű háromcsaládos apuka igen komoly értékkel, közel kétszáz órányi munkaórával, munkahelye pedig háromnegyed millió forint értékű anyaggal gyarapította az oktatási intézményt.

- Munkahelyem, a Hankook Tire Magyarország Kft. hatodik éve támogatja dolgozóin keresztül a közösségekért felajánlott munkát - beszélt az indíttatásról Éva István.

Éva István az elkészült esővető alatt
Fotó: HL

- A cég biztosítja az anyagi oldalát, a dolgozók pedig saját szabadidejükkel és munkájukkal pályázhatnak a megvalósításra. Nagyon komoly előkészítést követően, amelyben tervet, anyagkalkulációt, árajánlatokat kell beadni, elbírálják a pályázatokat és finanszírozzák a szükséges anyagköltségeket. Az idei évben beadott negyvenhárom pályázatból a mezőfalvi a legnagyobb, ahol 753 ezer forint értékű anyag lett beépítve. A keskeny öltözőszekrények teljes felső része kicserélődött.

Gyakorlatilag nagyobbá és újjá lett alakítva. A korszerű csoportmunka érdekében az egyik osztályban háttámlával komfortosodtak a padok. Az alsós lépcsőfeljáró fala új burkolatot kapott, valamint a kézművesházhoz vezető kijárat fölé esővető tető épült - ismertette az elvégzett munkákat Éva István.

A búcsúzáskor István még elmondta, hogy két gyermeke is az intézmény tanulója. A harmadikat szintén ide íratja majd három év múlva. A pályázattal és a saját munkájával - amelynek sikeréhez a brigádbeli kollégák és a helyi önkormányzat is hozzájárult - örömmel dolgozott a közösségért, a gyerekekért. Hogy jövőre lesz-e folytatás, rajta nem múlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!