Hírek

2016.07.03. 09:06

Mezőfalva: Nosztalgia táborban gáláztak a táncosok

Hagyományos nyári táborozásukat tartották Wünsch László tanítványai június 28-tól július 3-ig a mezőfalvai iskola udvarán otthonra találó táborban. Hat település Adony, Beloiannisz, Harta, Madocsa, Mezőfalva és Szalkszentmárton kétszáz egykori és mai táncosa adott egy héten át randevút egymásnak.

Horváth László

Tovább élő örökség – adhattuk volna akár ezt a címet is írásunknak, hiszen 13 év kihagyással 29 esztendőt számolhatunk Wünsch László munkásságának nyomán létrejött táncos tábori hagyományok mögött. 1974-től a Duna-mentén szervezett táborok célja a népek, néphagyományok közös ápolásának átörökítése, melyhez a hosszú évek alatt számos település táncosai csatlakoztak.

A  mezőfalvi táncosok ismét jó házigazdaként szervezték a Nosztalgia Wünsch Tánctábort

Wünsch Lászlónak és feleségének Tomcsányi Évának óriási családja van.  A színpadon több százan köszöntötték őket.

Nem csoda, ha az akkori nagyszerű kezdeményezés az eltelt majdnem harminc év alatt – több  generáción átívelő – nosztalgia táborrá nemesedett. A táncosok pedig a mai napig ragaszkodnak ahhoz a nagycsaládi érzéshez, ami sok év alatt összeköti őket. Szombaton hagyományos gálaműsorral zárták az együttlét hivatalos időszakát, ahova vendégeket is hívtak. Kötetlen formában, egykori mesterük előtt mutatták meg csapatonként. Amit rájuk bízott Wünsch László, azt becsülettel tovább adták! Jövőre a jubileumi tizedik találkozásnak Harta ad otthont. Ahogy a búcsúzó szavakban elhangzott – már most nagyon várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!